. Ma Auguszta napja van.
Negyedmillió ember jut egészséges ivóvízhez Bács-Kiskun megyében
2014-02-20 14:15:57
Negyedmillió ember jut egészséges ivóvízhez Bács-Kiskun megyében

Negyedmillió ember jut egészséges ivóvízhez Bács-Kiskun megyében

Az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió 8,3 milliárd forintos támogatásával, a Bács-Kiskun megye északi részén induló program keretében negyedmillió ember jut egészséges ivóvízhez – közölte Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere csütörtökön (február 20-án), a Bácsvíz Zrt.-nél rendezett projektindítón. Melyen több kecskeméti politikus, valamint az érintett térség településeinek polgármesterei is megjelentek. Mint elhangzott: az összességében több mint tízmilliárd forint értékű ivóvízminőség-javító program generálkivitelezője a Duna Aszfalt.

 

Zombor Gábor hangsúlyozta: a 30 települést érintő program teljes költségvetése nettó 10,5 milliárd forint, a magyar kormány átvállalta a településekre jutó, közel 2 milliárd forint önerőt.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Hozzátette: a Kék-Víz Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító Programot megvalósító önkormányzati társulásnak Kecskemét a gesztora.

 

Kecskemét polgármestere szólt arról, hogy vannak olyan települések, ahol az arzén és a mangántartalom magasabb volt az unió által engedélyezett értéknél, Kecskeméten azonban eddig is teljesen egészséges vízszolgáltatás volt.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Kerényi János, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja emlékeztetett arra, hogy az ország más megyéivel ellentétben, Bács-Kiskunban 3 nagy közösségi tulajdonban lévő vízszolgáltató van, csak Csólyospálos környékén van egy kisebb területet ellátó vízszolgáltató magánkézben.

 

A beruházások befejezése után a megye több mint félmilliós lakossága egészséges ivóvizet fogyaszthat – tette hozzá.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A programnak köszönhetően négy település - Lajosmizse, Nyárlőrinc, Orgovány és Városföld - önálló vízművel gyarapodik és napi 60 ezer köbmétert meghaladó új tisztítási technológiai kapacitás épül ki.

 

További települések ellátásához a kivitelező 171,5 km vezetéket létesít és térségi rendszereket alakít ki. Az összes költség ötöde a meglévő hálózatok felújításában, tisztítási csomópontok és körvezetékek építésében hasznosul.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

Szöveg: MTI

Fotók: Kecskeméti Hírhatár

     

        

Utoljára frissítve: 2014-02-21 05:57:33

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>