. Ma Béla napja van.
Narancsligetté varázsolta Bükfürdőt a kecskeméti szaunamester
2015-04-16 23:48:53
Narancsligetté varázsolta Bükfürdőt a kecskeméti szaunamester

Narancsligetté varázsolta Bükfürdőt a kecskeméti szaunamester

Az V. Szauna Szeánsz Oscar verseny döntőjén óriási kecskeméti siker született - írtuk meg korábban: ezüstérmes lett a Kecskeméti Fürdő szaunamestere, Kecskés István.









A Bükfürdőn megrendezett döntőbe a középdöntőkből a legjobb kilenc magyar és három nemzetközi versenyző jutott tovább. A nemzetközi versenyzők között ausztriai, szlovén és szlovák induló volt. A versenynapokon minden versenyzőnek egy tizenöt perces programot kellett bemutatni, amit szaunamesterből, kozmetikusból és kommunikációs szakemberből álló háromfős zsűri, valamint a vendégek értékeltek.

- A versenyprogram összeállításakor az volt a célom, hogy azt biztosítsam a vendégek számára, amit maga a szauna, a szaunázás nyújt. Jó hangulatot, kellemes kikapcsolódást, meditatív jellegű pihenést.  Az illóolaj illetve az anyagválasztás során törekedtem arra, hogy előtérbe kerüljön a természetesség és a tudatos egészségmegőrzés is - mondta el hírportálunknak István.

- Miért választotta a versenyprogramja címeként, hogy „Narancsliget mézédes illata"?

- Az előbb elmondottakból következően. Először a program nevét találtam ki, majd vele szinte egy időben adta magát az illóolaj és az anyagösszetétel is. Narancsvirág, keserűnarancs, édesnarancs, méz és csokoládé illóolajokat használtam. Az anyaghasználat pedig méz narancsvelő és egy kevés tejszín valamint 100 százalékos narancslé volt.

- Miből állt a program?

- A program során beszélni kellett az illóolajok és a használt anyagok hatásáról. Arról, hogy milyen vitaminokat tartalmaznak, és milyen jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. A program két szálon futott. Az egyiken az illatok segítségével mutattam be a narancsérés folyamatát, a virágzástól a mézédes narancsig.  A másik szálon pedig a szaunázás jótékony hatásairól, érdekességekről beszéltem.

- Milyen elvárásokkal indult Bükfürdőre?

- Jó megérzés volt a természetes anyagok és a pihentető program használata, megvalósítása. Arra számítottam, hogy Ausztria közelsége meghatározó lehet a szauna kultúra ismeretében. Ez be is igazolódott. A programomra a verseny befejeztével a zsűri maximális pontszámot adott. Kiemelve a természetes, jó anyagválasztást és használatot, valamint a hibátlan kivitelezést. A végeredményt a vendégek pontszámai határozták meg, így a második helyezést értem el.

- Elégedett? Hiszen immár második évben lett ezüstérmes...

- Úgy gondolom, hogy aki elindult a versenyen mindenki nyert. Számomra pedig ez volt a legfontosabb.

Utoljára frissítve: 2015-04-16 23:49:13

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>