. Ma Emma napja van.
Napelemes rendszer került a Bács-Kiskun Megyei Kórház épületére
2017-08-03 02:32:41
Napelemes rendszer került a Bács-Kiskun Megyei Kórház épületére

Napelemes rendszer került a Bács-Kiskun Megyei Kórház épületére

A Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza - Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból - 111,28 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A Támogató a Környezeti és EnergiaHatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére" tárgyú pályázati felhívást tett közzé, melyen a „Bács-Kiskun Megyei Kórház fotovoltaikus rendszerének kialakítása" címmel és KEHOP-5.2.11-16-2016-00025 azonosító számmal nyerte el a Kórház a támogatást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. (A fotó illusztráció)

A Kórház igen jelentős áramfogyasztással bír, a fenntartási költségek nagy hányadát teszi ki a meglehetősen magas áramfogyasztás, melynek csökkentése volt jelen pályázat célja. A beruházás keretében az energiatermelést biztosító napelemek az intézmény „A" épületének félnyereg és lapostetős felületére kerültek elhelyezésre, annak érdekében, hogy 2017. júliusától az Intézmény villamos energiafogyasztásának jelentős része megújuló energián alapuljon.

 

Az elnyert támogatás a beruházás pénzügyi fedezetének 100 százalékát biztosítja. A projekt keretében 680 db, összesen 183,6 kWp teljesítményű áramtermelő napelem került elhelyezésre a Kórház épületének tetőszerkezetén.

A napelemek által termelt energiát az épület meglévő villamos hálózatán keresztül az épület fogyasztói használják fel, így a beruházásnak köszönhetően az intézmény energiafogyasztásának költségei csökkennek, ami folyamatos, tartósan átcsoportosítható megtakarítást fog eredményezni.

Mindezeken felül, az elnyert európai uniós támogatás nemcsak az épület energiafogyasztás költségeinek csökkenését segíti elő, hanem annak környezetbarát működését is. A beruházás ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel az energia megtermelése során a környezetterhelés jelentős mértékben csökken.

Utoljára frissítve: 2017-08-03 02:36:30

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>