. Ma György napja van.
Nagypál Sándor hitelesítette a Gokart pályán a jótékony akciót
2014-07-28 06:39:47
Nagypál Sándor hitelesítette a Gokart pályán a jótékony akciót

Nagypál Sándor hitelesítette a Gokart pályán a jótékony akciót

A Szemem Fénye Alapítvány Dóri Háza, valamint a gyermekbeteg-szállítás biztonságos működtetéséhez szükséges adományokat gyűjtő „urna" hitelesítésére kérték fel Nagypál Sándort, Kecskemét alpolgármesterét szombaton a Gokart pályán.




* Fotók: Tormási Ákos és Kovács László



A jótékony akció előzménye, hogy Laczkó Mátét, 12 éves kecskeméti motorversenyzőt, a jövő ifjú reménységét autóval vitte édesapja és a rádióban meghallották, hogy a hazai civil szférára - beleértve a Szemem Fénye Alapítványt is - általánosan jellemző, hogy késő ősztől tavaszig kapja a legtöbb támogatást. A nyári hónapok alatt szinte teljesen leállnak az adományozások.

 

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETI A KÉPGALÉRIÁT!

A magánemberek nyaralnak, a családoknak nem marad jótékonyságra fordítható pénze, a nagyvállalatok döntéshozói éves szabadságaikat töltik, így nincs, aki az esetleges támogatások felett rendelkezzen. A Szemünk Fénye Alapítványnak és az általa működtetett „Dóri Háznak" pedig éppen ezen okok miatt minden forintra nagyobb szüksége van ilyenkor, mint az év bármely más szakában.

A súlyos, gyógyíthatatlan beteg gyermeket nevelő családok is pihenni szeretnének, így a Dóri Házban ekkor folyik a legnagyobb a munka. Paradox a helyzet, hisz miközben támogatás nem érkezik az alapítványhoz, a költségeik a többszörösére növekednek. A gyermekhospice-ban lakók számával párhuzamosan emelkednek a rezsi kiadások, valamint a terapeuták és az ápolószemélyzet bér-, és járulékköltségei, és több élelmiszerre, mosószerre, gyógyszerre van szükség.

A Szemem Fénye Alapítvány rádiós „segélykiáltását" meghallva döntött úgy a 12 éves motoros - aki sokak szerint fantasztikusan tehetséges, hihetetlen sportpályafutás előtt áll, ő a „jövő Talmácsija" - és Máté édesapja, hogy lehetőségeik szerint a nemes cél mellé állnak. A hétvégén a kecskeméti Gokart pályán rendezett, két napos motorversenyen jótékony gyűjtést szerveznek.

Ennek a gyűjtésnek hitelesítette Nagypál Sándor a „gyűjtődobozát". A gyűjtést vasárnap estig folytatták a Gokart pályán.

Utoljára frissítve: 2014-07-28 06:40:31

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>