. Ma Gedeon napja van.
Nagy Görög Gasztro Napot rendeztek Kecskeméten
2016-10-23 09:18:06
Nagy Görög Gasztro Napot rendeztek Kecskeméten

Nagy Görög Gasztro Napot rendeztek Kecskeméten

Különleges programot szervezett Kecskemét Görög Települési Nemzetiségi Önkormányzata október 22-én, szombaton a Batthyány utcai Nemzetiségek Házában. A görög konyhán keresztül hozta még közelebb a résztvevők számára Görögországot.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

 

- Jóllehet amúgy sem rossz dolog ma görögnek lenni Magyarországon. Mert a magyarok többségében szinte minden, ami görög, pozitív sztereotípiákat ébreszt. A görögök pozitív megítélésében pedig komoly szerepet játszik Görögország maga - mondta köszöntőjében a program ötletgazdája, Fehér Dezső, a Görög Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.

 

Horeftos Konstantin Zoltán, Kecskemét Görög Települési Nemzetiségi Önkormányzata elnöke köszönetet mondott Kecskemét önkormányzatának a támogatásért, valamint megköszönte a családias hangulatú program szervezésében, illetve kivitelezésében végzett munkát Fehér Dezsőnek és családjának is.

 

Az ételsor, amit a szervezők összeállítottak nem turisztikailag közismert ételekből állt - mint például a gyrosz és a muszaka. Hanem azokból, melyeket a program sztárszakácsa, Athanasiou Afroditi gasztro-polihisztor kedvel a görög konyhából. A főzésben természetesen segédkezett Fehér Dezső és a felesége, sőt az egész család.

 

Ez volt a menüsor:


Vendégfogadás: ouzo, Olimposz nedűje (limonádé), dolmades (töltött szőlőlevél)

 

Ebéd: görög báránykebab tzatzikivel, plaki (sült hal), horiatiki (görög saláta), galaktobureko és baklava (a legnépszerűbb görög desszertek), frappé (jeges kávé)

 

Vacsora: birkapörkölt kölessel (a görög-magyar barátság jegyében).

 

Valamint természetesen nem maradhattak el a kiváló görög borok sem, melyek - mint Fehér Dezsőtől megtudtuk - Magyarországon is beszerezhetők.

Utoljára frissítve: 2016-10-23 09:43:57

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgoz...
Bővebben >>