. Ma Mária napja van.
Muzsikált az erdő a Hírös Városban
2013-09-29 07:44:04
Muzsikált az erdő a Hírös Városban

Muzsikált az erdő a Hírös Városban

Az időjárás is barátilag támogatta szombaton (szeptember 28-án) a XVII. Erdők Hete kecskeméti programjait. Így reggel 9-kor mintegy 30 túrázó indult a Kecskeméti Arborétumtól a Kápolnák útján a Nyíri erdőbe az ÉDOSZ Kinizsi túraszakosztálya szervezésében. A Hetényegyháza melletti erdőben délelőtt helyi termékek bemutatóját és vásárát tartották, közben az érdeklődők megtekinthették az 1848-49-es gyűjteményt, majd erdészekkel tehettek sétát a Nyíri erdőben.

 

Szombat délután a Millenniumi emlékműnél, a hársfakörben az Egri Szimfónikus Zenekar adott koncertet a „Muzsikál az erdő a Hírös Városban” programsorozat részeként. Vezényelt Szabó Sipos Máté, a Magyar Állami Operaház karmestere. Köszöntőt mondott Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke.

 

A koncert után borkóstoló volt Kaló módra (Kaló Imre, egri erdész-borász termékeiből), végül pedig vadgulyással csillapíthatták éhségüket a túrázók, a tábortűz mellett. (A cikk a galéria és a videó alatt folytatódik).


VIDEÓ: MUZSIKÁL AZ ERDŐ


KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A XVII. Erdők Hete Rendezvénysorozat következő Bács-Kiskun megyei programja kedden lesz: 9-15 óráig „Itt van az ősz, itt van újra” arborétumi kalandozások óvodásoknak. Helyszín: Kecskeméti Arborétum (Előre bejelentkezett csoportoknak.) Előzetes bejelentkezés szükséges! (Sipos Istvánné +36 30 689 73 47).

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-09-29 07:44:45

További híreink
Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
„Ilyen az, amikor a hatalmi téboly és a profitéhség az életösztönt is felülírja” – kommentálta az ügyvéd-politikus a tűzifa biztosítását célzó új jogszabályt.
2022-08-07 13:25:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Totális zsákutcában van Orbán
Magyarország nemzetközi helyzete 1956 óta nem volt ennyire zavaros - George Lazar jegyzete.
2022-08-03 20:04:33, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hogyan lehet kriptovalutát és bitcoint bányászni?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklődnek különösebben az új technológiák után. Arról, hogy mikén...
2022-07-26 09:24:57, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán Viktor egy olyan magyar jövőt vázolt fel, ami arra alapul, hogyan tudunk pitizni Oroszországnak a gázért...
Bővebben >>