. Ma Auguszta napja van.
Muzsikált az erdő a Hírös Városban
2013-09-29 07:44:04
Muzsikált az erdő a Hírös Városban

Muzsikált az erdő a Hírös Városban

Az időjárás is barátilag támogatta szombaton (szeptember 28-án) a XVII. Erdők Hete kecskeméti programjait. Így reggel 9-kor mintegy 30 túrázó indult a Kecskeméti Arborétumtól a Kápolnák útján a Nyíri erdőbe az ÉDOSZ Kinizsi túraszakosztálya szervezésében. A Hetényegyháza melletti erdőben délelőtt helyi termékek bemutatóját és vásárát tartották, közben az érdeklődők megtekinthették az 1848-49-es gyűjteményt, majd erdészekkel tehettek sétát a Nyíri erdőben.

 

Szombat délután a Millenniumi emlékműnél, a hársfakörben az Egri Szimfónikus Zenekar adott koncertet a „Muzsikál az erdő a Hírös Városban” programsorozat részeként. Vezényelt Szabó Sipos Máté, a Magyar Állami Operaház karmestere. Köszöntőt mondott Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke.

 

A koncert után borkóstoló volt Kaló módra (Kaló Imre, egri erdész-borász termékeiből), végül pedig vadgulyással csillapíthatták éhségüket a túrázók, a tábortűz mellett. (A cikk a galéria és a videó alatt folytatódik).


VIDEÓ: MUZSIKÁL AZ ERDŐ


KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A XVII. Erdők Hete Rendezvénysorozat következő Bács-Kiskun megyei programja kedden lesz: 9-15 óráig „Itt van az ősz, itt van újra” arborétumi kalandozások óvodásoknak. Helyszín: Kecskeméti Arborétum (Előre bejelentkezett csoportoknak.) Előzetes bejelentkezés szükséges! (Sipos Istvánné +36 30 689 73 47).

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-09-29 07:44:45

További híreink
Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem volt képes publikálni. Egyet sem.
2023-03-22 19:50:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
A süteményeknek számos meghatározó alapanyaga lehet, ami miatt olyan ízvilágot vagy állagot kapnak végeredményül, amit elvárunk tőlük. A joghurt nagyon sok célt szolgálha...
2023-03-17 10:30:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kormányközeli szervezet nemrég azért is szót emelt, hogy ne lehessen farsangi mulatságokat szervezni a nagy...
Bővebben >>