. Ma Ágnes napja van.
Muzsikált az erdő a Hírös Városban
2013-09-29 07:44:04
Muzsikált az erdő a Hírös Városban

Muzsikált az erdő a Hírös Városban

Az időjárás is barátilag támogatta szombaton (szeptember 28-án) a XVII. Erdők Hete kecskeméti programjait. Így reggel 9-kor mintegy 30 túrázó indult a Kecskeméti Arborétumtól a Kápolnák útján a Nyíri erdőbe az ÉDOSZ Kinizsi túraszakosztálya szervezésében. A Hetényegyháza melletti erdőben délelőtt helyi termékek bemutatóját és vásárát tartották, közben az érdeklődők megtekinthették az 1848-49-es gyűjteményt, majd erdészekkel tehettek sétát a Nyíri erdőben.

 

Szombat délután a Millenniumi emlékműnél, a hársfakörben az Egri Szimfónikus Zenekar adott koncertet a „Muzsikál az erdő a Hírös Városban” programsorozat részeként. Vezényelt Szabó Sipos Máté, a Magyar Állami Operaház karmestere. Köszöntőt mondott Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke.

 

A koncert után borkóstoló volt Kaló módra (Kaló Imre, egri erdész-borász termékeiből), végül pedig vadgulyással csillapíthatták éhségüket a túrázók, a tábortűz mellett. (A cikk a galéria és a videó alatt folytatódik).


VIDEÓ: MUZSIKÁL AZ ERDŐ


KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A XVII. Erdők Hete Rendezvénysorozat következő Bács-Kiskun megyei programja kedden lesz: 9-15 óráig „Itt van az ősz, itt van újra” arborétumi kalandozások óvodásoknak. Helyszín: Kecskeméti Arborétum (Előre bejelentkezett csoportoknak.) Előzetes bejelentkezés szükséges! (Sipos Istvánné +36 30 689 73 47).

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-09-29 07:44:45

További híreink
Gyors, kényelmes és szórakoztató közlekedés? Igen, az elektromos rollerrel!
Vannak olyan közlekedésre szolgáló eszközök, amelyek sosem mennek ki a divatból, sőt használatuk évről évre sokkal kényelmesebb lesz. Ilyen eszköz az elektromos roller is!
2022-01-19 20:02:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás
Áder János köztársasági elnök április 3-ára kiírta az országgyűlési választásokat. A gyermekvédelmi népszavazást ugyanerre a napra tűzte ki az államfő.
2022-01-11 19:28:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kulináris élvezetekkel a boldogságunk fokozásáért
A legtöbb ember szeret jókat enni. Persze ez mindenkinek mást jelent. Van, aki jól érzi magát egy egyszerűbb étel társaságában is, ha az a kedvence és igazán jól van elké...
2021-12-13 13:43:23, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Völner Pál (kép) nem félős: 2021. július 13-án hárommillió forint készpénzt vett át az Igazságügyi Minisztériu...
Bővebben >>