. Ma Márk napja van.
Moszkvában mutatkozik be a kecskeméti Katona József Színház
2014-10-06 23:30:05
Moszkvában mutatkozik be a kecskeméti Katona József Színház

Moszkvában mutatkozik be a kecskeméti Katona József Színház

A kecskeméti Katona József Színház társulatát moszkvai vendégszereplésre hívták, ahol Jurij Poljakov Párcsere című darabját fogják bemutatni a jövő év februárjában.

 

 

 

 

 

 

 

 

A meghívást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vasárnap jelentette be a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a Keleti Nyitás Kollégiumának hallgatói előtt Cseke Péter, a kecskeméti színház direktora beszélgetett Jurij Poljakov íróval, a Lityeraturnaja Gazeta főszerkesztőjével, aki az Orosz-Magyar Baráti Társaság elnöke is.

 

A kollégium hallgatói szombaton este megnézték Kecskeméten a darab díszbemutatóját, melyen Jurij Poljakov is részt vett.

 

Meglepetésként ért a meghívás, és nagy megtiszteltetés, hogy Moszkvában játszhatunk, ahol egy bemutató sorozat lesz Jurij Poljakov darabjaiból – mondta az MTI-nek Cseke Péter.

 

A direktor arról tájékoztatott, hogy az író legújabb darabjának a bemutatója pénteken volt Moszkvában, szombaton már Kecskeméten nézte meg a Párcserét.

 

Jurij Poljakovnak nagyon tetszett az előadásunk, amely után legújabb darabját is felajánlotta, hogy mutassuk be egy későbbi időpontban Kecskeméten – fűzte hozzá a direktor.

 

Cseke Péter szerint jelentős esemény a színház életében a meghívás, amelyet azért is nevezett fontosnak, mert élő íróval való kapcsolatuk nagyon kevés van.

 

A kecskeméti színház direktora szólt arról, hogy a következő színházi szezon utáni évadban nagy a valószínűsége, hogy ismét láthat a közönség egy Poljakov-darabot. Ez a fordítón, Goretity Józsefen is múlik – tette hozzá.

 

A Párcsere a színlap szerint egy hirdetéssel indul, melyben „Fiatal, szabadságszerető, káros szenvedélyektől és komplexusoktól mentes pár együtt szeretné május 1-jét ünnepelni hasonló gondolkodású párok társaságában…”. A hirdetésre érkezők más-más szemszögből figyelik a váratlan, többnyire meglepő eseményeket.

 

A főbb szerepeket Kőszegi Ákos, Danyi Judit, Csapó Virág és Kiss Zoltán alakítják.

(MTI)

Utoljára frissítve: 2014-10-06 23:30:30

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>