. Ma Márk napja van.
Mit szólnál egy mutatós faliképhez? Így készítheted el
2023-05-10 11:14:17
Mit szólnál egy mutatós faliképhez? Így készítheted el

Mit szólnál egy mutatós faliképhez? Így készítheted el

De pontosan hogyan láthat neki a munkának az, aki DIY módon szeretne eljárni? Most megmutatjuk! A következő cikkben megtudhatod, hogyan néz ki a folyamat. Tarts velem!

 

Mi kell egy minőségi vászonkép elkészítéséhez?

 

A falikép házi “gyártásához” az alábbiakra lesz szükségünk: egy nyílegyenes, borovi lécből készült vakrámára, minőségi nyomtatott festővászonra és takkerszögre, vagyis tűzőkapocsra. Persze bízhatjuk az egész munkát profikra is. A Vászonkép Szalon különleges vászonképei például bárkit elvarázsolnak és biztosak lehetünk abban, hogy időtálló alkotások díszítik majd a falakat. Te mit gondolsz, szívesebben barkácsolnál?

 

Ha maradnál a csináld magad megoldásoknál, azt is megértjük. Akkor ismerkedj meg a munkafolyamatokkal! Kelleni fog egy jó vakráma, erre feszíthető fel a vászon. Habár lesz vele némi dolgod, ugyanis nem kihagyható lépés a fózolás. Ilyenkor lekerekítjük a léc sarkait. 

 

Lécből vakrámát

 

Példaként megmutatjuk, hogy mi a teendő, ha egy 60x40 cm-es vakrámára van szükség. A léceket egy gérvágó segítségével 45 fokban vághatod meg. A mérés pontosságára nagyon figyelni kell, mivel 1-2 mm is eltérés is torz képet eredményezhet. A 60 cm-es jelölést érdemes a vágás külső oldalán jelölni. 

 

Ha a méréssel és a vágással végeztél, akkor csinálj rámát a lécekből! A derékszög minden sarok esetében legyen meg, s érdemes tűzőgéppel rögzíteni a sarkokat. 

 

A vászon nyomtatására felkérhetsz egy profi gyártót. Ebben az esetben azonban a ráhagyásra kell ügyelni. Körben legalább 4 cm-re van szükség ahhoz, hogy felkerülhessen a rámára. Ezen infó kapcsán mindenképpen egyeztetni kell a készítőkkel. A jó vászont felismered, mert kellőképpen rugalmas, enyhén csillog, nem repedezik a felületén a festék és kellőképpen vastag. 

 

A következő lépés: a feszítés

 

A feszítéshez kell némi kézügyesség, anélkül nem megy. Az alábbi lépések segítenek jól felfeszíteni a vásznat a rámára:

 

  1. 1.Takaríts le egy sík felületet (ebédlőasztal), majd teríts rá egy takarót!

  2. 2.A vásznat fordítsd lefelé, tedd rá a rámát, s nézed meg, hogy tényleg középen van-e!

  3. 3.Egy kapocsbelövő segítségével rögzítsd a négy oldalt a vakrámához!

  4. 4.Ellenőrizd a hajtást és lődd végig 5 cm-enként!
    5.Hajtsd be és rögzítsd a sarkokat is!

 

Könnyű leírni, de azért ügyesnek kell lenned. Azt viszont nem mondom, hogy túl bonyolult folyamattal kellene szembenézned, hiszen mint minden, úgy ez is tanulható. A végeredményben pedig garantáltan nem fogsz csalódni. Egy egyedi, saját készítésű falikép lesz a tiéd, ami sokáig ékesíti a helyiséget. 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>