. Ma Emma napja van.
Mit követett el Kolompár Orbán?
2012-07-05 12:26:52
Mit követett el Kolompár Orbán?

Mit követett el Kolompár Orbán?

Mint korábban már gyorshírben közöltük, első fokon 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori elnökét csütörtökön a Kecskeméti Városi Bíróság.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró kétrendbeli, részben társtettesként, részben folytatólagosan elkövetett, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettében, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek társtettesként, folytatólagosan elkövetett megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek Kolompár Orbánt.

 

A bíróság a folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és a számvitel rendjének megsértése bűntette miatt emelt vád alól felmentette Kolompár Orbánt.

 

A szökésben lévő Kolompár László másodrendű vádlottat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése miatt egy év tíz hónap börtönre ítélték.

 

Kolompár Orbánné harmadrendű vádlottat pedig ugyanezen két bűncselekmény miatt egy év börtönnel sújtották, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

 

Offenmüllerné Bozó Krisztina hetedrendű vádlottat egy év hat hónap börtönre ítélte a bíróság, a végrehajtást 3 év próbaidőre felfüggesztve. A negyed-, a nyolcad- és a kilencedrendű vádlottat pénzbüntetésre ítélték, míg az ötöd- és a hatodrendű vádlottat felmentette a bíróság az ellenük emelt vádak alól.

 

 * Kolompár Orbánt elkísérték a kecskeméti ítélethírdetésre a vele szolidáris roma vezetők:(balról jobbra) Lakatos Tivadar, az MCF Roma Összefogás Párt Pest megyei elnökhelyettese, valamint Rafael Oszkár és Rafael Gyula, az MCF országos elnökhelyettesei

 

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró az ítélet kihirdetése után megkezdte az ítélet indoklását, amely késő délutánig fog tartani. Az ítélet indoklása után nyilatkozhat Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész, valamint a vádlottak arról, hogy elfogadják az ítéletet vagy fellebbeznek az ellen.

 

A Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újraindult perben három ügyet egyesítettek.

 

A második vádpontban szerepelt a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének a bűntette. A Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet és partnerszervezetei a vád szerint az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a magyar költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni.

MTI

KORÁBBI ÍRÁSUNK:

Gyorshír: 1 év 10 hónapot kapott Kolompár Orbán

Utoljára frissítve: 2012-07-05 12:29:00

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>