. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Miniszter a kecskeméti bokrétaünnepségen
2014-10-06 20:52:37
Miniszter a kecskeméti bokrétaünnepségen

Miniszter a kecskeméti bokrétaünnepségen

Új kulturális színtér jön létre Kecskeméten a régi moziépület felújításával és multifunkciós kulturális központtá átalakításával - emelte ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn Kecskeméten, a tégláig visszabontott műemlék épület "bokrétaünnepségén".







Balog Zoltán kihívásként beszélt arról, hogy úgy kell újjáépíteni az épületet, ahogy azt annak idején megálmodták, a belső tereket viszont át kell adni az új funkciónak.

Az eredetileg 1913-ban átadott, már másfél évtizede bezárt moziépületet a miniszter a "hiányérzet" emlékművének nevezte. Most azonban eljött az idő, és egy új kulturális színtér jön létre - tette hozzá.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármesteri funkciókkal felruházott alpolgármestere is azt hangsúlyozta, hogy többről van szó, mint fizikai értelemben vett puszta felújításról, hiszen egy új művészeti központtal gazdagodik Kecskemét és az ország. Az épület a művészetek temploma lehet - idézte a város egykori polgármesterének, Sándor Istvánnak az épület 1913-as átadásán elmondott szavait.

Szemereyné Pataki Klaudia rámutatott, hogy a filmkultúra egykori palotája most helyet fog adni a zenének, a színjátszásnak és a képzőművészeteknek is.

Az alpolgármester az egyik kiemelt célként fogalmazta meg, hogy az épületben megjelenjen a "kétnyelvűség": német nyelvterületről előadókat, zenekarokat hívnak majd meg, valamint kiállításoknak is helyet biztosítanak.

Cseke Péter, a felújításra sikerrel pályázó kecskeméti Katona József Színház igazgatója hangsúlyozta, hogy az épületben helyet kapó Kelemen László Kamaraszínházzal újabb minőségi játszóhellyel gazdagodik a város kulturális élete.

Az Európai Unió támogatásával, mintegy 400 millió forintból megvalósuló beruházás július 9-én kezdődött meg, és várhatóan az év végére fejeződik be. Az egykor mozinak épült műemlék teljesen átalakul, az épületben a Katona József Színház kamaraszínháza mellett helyet kap az európai hírű Leskowsky-hangszergyűjtemény is, lehetővé téve annak újszerű, egyedi, interaktív bemutatását.

(Szöveg: MTI / Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia-facebook és hírhatár)

Utoljára frissítve: 2014-10-06 21:49:30

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>