. Ma Auguszta napja van.
Milyen kiegészítők jöhetnek jól a kertben?
2021-09-17 22:28:53
Milyen kiegészítők jöhetnek jól a kertben?

Milyen kiegészítők jöhetnek jól a kertben?

Ez nem csupán kellemes esztétikai élményt jelent, hanem a lélek is örvendezik majd ettől, és a napi rohanást követően mindenki hamarabb feltöltődik és maga mögött tudja hagyni a problémák egy nagy hányadát. 

 

Dobjuk fel a medence környékét

 

Otthon és kert – olyan kifejezések ezek, amelyek melegséget árasztanak. A biztonság és a megnyugvás helyei, ahová jó hazatérni, ahol kellemes lenni. Ha a kertben ott áll már a gondosan karbantartott medence, érdemes a környezetét is komfortosabbá, kellemesebbé tenni egy-két jól megválasztott kiegészítő alkalmazásával.

 

Milyen hasznos és kellemes például, ha van a medence közelében egy kis kerti pavilon, ahová a tűző nap égető sugarai elől behúzódhatunk, vagy csak egyszerűen ott költhetjük el a családi ebédet vagy ihatjuk meg a délutáni kávét.

 

Az árnyékolóháló segít a kéretlen tekintetek ellen, de jó szolgálatot tehet a nagyobb széllökések kivédésében, így tartva távol a kristálytiszta medencevíztől a kerítésünk másik oldaláról érkező kerti hulladékok nagy részét. 

 

A napvitorla remek találmány

 

Nem csak a szél okozhat kellemetlen perceket, hanem a nagyon erős napfény is. A Medence Óriásnál kapható napvitorlák kellő védelmet adhatnak extrém napsütés esetén, amikor az UV-sugárzás mértéke miatt fokozottan kell ügyelni a bőr védelmére. Különösen akkor tesznek jó szolgálatot, ha kisgyerekek védelméről van szó.

 

A Medence Óriás polyethylén szövetből készült napvitorlákat forgalmaz, amely a napfény kb. 80%-át, az UV-sugárzásnak azonban közel 90%-át visszaveri. Nem csak a medence vagy környezete árnyékolására használhatjuk a napvitorlákat, hanem a teraszok lefedésére, széltől való védésére is. De ugyanilyen hasznos ablakok külső árnyékolásához is. Segíthetünk a ház belső tereit hűvösebben tartani. Tavasztól októberig ajánlott használni őket, de télre szereljük le és tegyük el a következő szezonig!

 

Gondtalan esti programok a medence mellett

 

Nem csak nappali programokat szervezhetünk a kertben. Igazán hangulatossá tehetjük az esti programokat a megfelelő fényforrások felszerelésével. Érdemes energiatakarékos vagy szolár lámpákat választani.

 

Nagyon lényeges továbbá a rovarok elleni védelem is. A ThermaCell szúnyogriasztók hathatós védelmet jelentenek a csípések megakadályozására. Az esti programok középpontjában nem a rovarcsapkodás áll majd így, sokkal inkább szólnak a pancsolásról és a kellemes, közös este élvezetéről. A nyugágyak és napozóágyak nappal és este is remek szolgálatot tesznek majd a medence közelében. Nem árt pár kényelmes darabot beszerezni.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>