. Ma Ákos, Bátor napja van.
Milyen festékkeverő gépet válasszak?
2023-11-06 17:40:42
Milyen festékkeverő gépet válasszak?

Milyen festékkeverő gépet válasszak?

Festékkeverő gép kiválasztása – milyen gyakran és milyen anyaghoz használod majd

 

A festékkeverő gép kiválasztásánál figyelembe kell venned, hogy milyen gyakran és milyen anyaghoz használod majd. Ezek az eszközök habarcs keverésére is alkalmasak, így ilyen esetben a nagyobb teljesítmény és a nagyobb festékkeverő tartály lesz a mérvadó szempont. Ha rendszeresen beindítod a festékkeverőt, azonban kis mennyiséget keversz, és nem használod hosszabb ideig, bőven elegendő egy kézi, akkumulátoros verzió. Hosszabb munkák, és különböző fajta anyagok esetén magas teljesítményű, dupla tengelyes változat lesz a nyerő, ami egész nap jól dolgozik majd és nem hagy cserben.

 

Érdemes még figyelembe venni a festékkeverő gép sebességét is. A jó festékkeverő gépek általában állítható sebességi beállításokkal rendelkeznek, így alkalmazkodni tudnak a különböző festéktípusokhoz.


Mekkora keverési térfogattal rendelkezzen a festékkeverő gép?

 

A keverőedény átmérője is nagyban befolyásolhatja a festékkeverő gép választásod. A használni kívánt festéket külön erre gyártott vödörbe vagy ládába tudod önteni, majd ezután következhet a keverés. Minél nagyobb az edény átmérője, annál nagyobb mennyiségű festéket tudsz összekeverni vele. Arra azonban figyelj, hogy minden gépnek meghatározott a keverési térfogata, így, ha nem akarod, hogy idő előtt tönkre menjen, mindig csak annyi festéket keverj vele, amennyi a megengedett.


Nem biztos, hogy a könnyű festékkeverő lesz a te géped

 

Lehet, hogy egy könnyű, 5kg-s, egyszerűen hordozható változatot néztél ki magadnak, azonban, ha sokat és sokszor használod, akkor bizony hosszú idő lesz vele a festéket kikeverni. Vannak olyan festékkevergő gépek, amik egy kicsit nehezebbek, de még ugyanúgy mobilisak, mint kisebb társaik.


Fontos szempont a könnyű tisztítás is

 

A festékkeverő gép használata tényleg nagyon egyszerű. Bekapcsolod, belehelyezed a felverni kívánt festékbe és először alacsony, majd magasabb fordulatszámon összekevered a választott anyagot. A gyártó minden esetben meghatároz keverési sebességet és időt, érdemes ezt figyelembe venni minden keverés előtt.

 

Miután végeztél, minden esetben jól tisztítsd meg a gépet. Folyó, tiszta víz alá tedd be kikapcsolt állapotban, majd jó alaposan töröld meg egy száraz ruhával, valamint minden használat és tisztítás után érdemes bezsírozni. Ha ezt a pár egyszerű szabályt betartod, nem kell évente festékkeverő gépet vásárolnod.

 

Mielőtt megrendelnéd a számodra szimpatikus szerszámot, a profibarkács keverőgép tájékoztatóját is érdemes átfutnod. Ebben leírnak még számtalan hasznos információt, és egy pár kattintás után már meg is tudod vásárolni a kinézett gépet.

További híreink
A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal keretmegállapo...
2024-02-19 16:16:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Putyint tartják Navalnij gyilkosának
Volodimir Zelenszkij szerint nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin ölte meg Alekszej Navalnijt. Szerinte az orosz elnököt nem érdekli, ki hal meg, amíg megtarthatja a hatalmát. ...
2024-02-17 09:55:47, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hatalmas tüntetés volt pénteken a Hősök terén
Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartottak tüntetést péntek kora estétől civilek szervezésében Bu...
2024-02-17 09:55:43, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pintér Sándor egy 61, egy 400 és két, 160-160 négyzetméteres budai ingatlannal, egy 224 négyzetméteres siófoki...
Bővebben >>