. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Milyen felszerelésekre van szükség a nyúltartáshoz?
2022-11-14 12:05:58
Milyen felszerelésekre van szükség a nyúltartáshoz?

Milyen felszerelésekre van szükség a nyúltartáshoz?

A nyuszik nyugodt és csendes állatok, így kifejezetten ideális azok számára, akik nem akarják magukra venni a kutyatartás terheit. Ugyanakkor természetesen ők is ugyanúgy igénylik, hogy higiénikus, rendezett környezetben legyenek és hogy foglalkozzanak velük, mint bármelyik másik kiskedvenc.

 

Ezt a bejegyzést azért készítettük, hogy sorra vegyünk minden fontos kiegészítőt és kelléket, amire szükséged lesz. Először is arról lesz szó, hogy milyen nyúlketrecet érdemes választani. Utána pedig a higiéniai termékek és az egyéb fontos eszközök is sorra kerülnek. 

 

Egy megfelelő méretű nyúlketrec

 

Ha látni szeretnéd, hogy milyen egy ideális nyúlketrec, akkor nézz körül a Kedvence.hu rágcsálóketrecei között! Itt többféle típust is találsz, de bármelyik mellett is döntesz, megfelelő helyet tudsz biztosítani a nyuszid számára. 

 

Mivel a nyuszik szívesen rágják meg a környezetükben lévő tárgyakat, beleértve a vezetékeket is, így érdemes ketrecben tartanod. Ez ellen neki sem lesz kifogása, ha kellő mozgásteret kap benne. Van egy általánosan elfogadott szabály, amit érdemes neked is betartanod. E szerint a ketrec méretének legalább a nyúl ötszörösének kell lennie. 

 

Higiéniai termékek a tisztán tartásához

 

A ketrecben biztosítani kell a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy higiénikus legyen számára az ottlét. Ehhez mindenképp szükség van egy alomtálcára, amit 4-5 cm vastagságban meg kell tölteni forgáccsal. Erre egyszerűen és kényelmesen rá tud piszkítani, amikor kis vagy nagy dolga akad.

 

Érdemes olyat választani, ami 100%-ban természetes alapanyagból készül, és pormentesen van csomagolva. Az is fontos, hogy erős szag- és nedvességmegkötő képességgel rendelkezzen. Ez esetben kevésbé lesz kellemetlen illat, és takarítani is kevesebbet kell.

 

Egyéb fontos eszközök

 

A nyuszi gondozása itt még nem ér véget, ugyanis a szőrét is rendszeresen át kell fésülni. Ehhez szükség van egy erre a célra kialakított fésűre, amivel könnyen el tudod távolítani a bundájából a kihullott szőrszálakat. 

 

Havi rendszerességgel a karmait is érdemes megnézni, hogy mennyire hosszúak. A ketrecben nem tudják koptatni őket, így a karomvágás egy fontos feladat, amit neked kell elvégezned. Természetesen nem akármivel, hanem egy éles karomvágóval.

 

Ugye milyen izgalmas, hogy a nyuszitartásnak is megvannak a maga speciális eszközei, kiegészítői? Miután beszerezted a ketrecet és minden más kelléket, amik a nyuszik mindennapjaihoz feltétlenül szükségesek, már csak szeretetet kell adnod számára. Tölts vele annyi időt, amennyit csak tudsz, és biztosíts számára minőségi eledeleket, vitaminokat is!

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>