. Ma Gedeon napja van.
Merész András mesteredző a KESI vízilabda szakosztálya élén
2016-06-07 05:20:12
Merész András mesteredző a KESI vízilabda szakosztálya élén

Merész András mesteredző a KESI vízilabda szakosztálya élén

Merész András lesz a Kecskeméti Sportiskolán belül működő vízilabda szakosztály új vezetőedzője - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezetője, és Ivkovicné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója.

 

 

 

 

 

- Kecskemét már a 2024-es olimpiára készül - mondta a döntést indokolva Szenes Márton. - Addig pedig komoly eredményeket kell felmutatnia a város sportágainak. Ennek a folyamatnak részeként a vízilabda utánpótlás nevelésben fordulóponthoz érkeztünk, és neves szakemberrel erősítjük most meg a szakosztályt.

Emlékezetes, hogy tavaly februárban Magyarország női vízilabda válogatottja Kecskeméten játszott. Akkor szövetségi kapitányként volt jelen Merész András, és sikerült kiváló kapcsolatot kiépítenie Kecskemét sportjának „kovácsaival". Szenes Márton a sajtótájékoztatón felmutatta azt az tavaly februárban Merésztől ajándékba kapott üveg bort, amelyre a 2015-ös női vízilabda mérkőzés plakátja került címkeként.

- Számomra akkor, és most is rendkívül meggyőző András szakértelme. Biztos vagyok benne, hogy Kecskeméten jó kezekbe kerül mostantól a vízilabda utánpótlás nevelés - hangsúlyozta Szenes Márton.

Merész kinevezésével párhuzamosan a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztályának új edzője Adamik Gábor lett.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Merész András (Budapest, 1963. április 11.) magyar vízilabdázó, mesteredző. Édesanyja, Ördög Éva, a magyar női vízilabdázás egyik megalapítója.

A KSI-ben kezdett vízilabdázni, kapus poszton. Nevelőedzői Sík László, Felkai László, Juhász Károly, Kőnigh György, Martin György, Császár György voltak. 1979-ben mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, a KSI OB II-es csapatában. Az első osztályban 1982-ben szerepelt először a Tungsram színeiben. Később a Honvéd játékosa is volt. Egy közlekedési baleset félbeszakította játékos karrierjét.

Edzőként kezdetben női és utánpótlás csapatoknál tevékenykedett. 1982-ben edzőként részt vett az első magyar női vízilabda-mérkőzésen. Ezt követően a Tungsram SC-nél, majd a annak utódjánál a Kordaxnál foglalkozott a felnőtt csapattal. 1995-től 1997-ig a Szolnok trénere volt. 2002-től a KSI edzéseit irányította.

2001-ben kinevezték a magyar férfi utánpótlás válogatottak kapitányának. Ebben az évben a junior vb-n harmadik lett a csapata. 2003-ban az ifjúsági Európa-bajnokságon a válogatott második volt Merész irányításával. 2004-ben a junior válogatottal volt harmadik az Eb-n. 2005-től a női utánpótlás válogatottat irányította. 2006-ban a világbajnokságon szerzett a csapata bronzérmet. 2008-ban az ifjúsági Eb-n ezüstérmesek voltak. A következő évben a junior vb-n lett negyedik a válogatottal.

2010-ben kinevezték a felnőtt női válogatott kapitányának. Irányításával a csapat világbajnoki 9., Európa-bajnoki harmadik és olimpiai negyedik lett. Az ifjúsági női válogatottal 2012 decemberében második lett a világbajnokságon. Ugyanebben a hónapban négy évvel, 2016-ig meghosszabbították a szövetségi kapitányi kinevezését.

Vezetése alatt a felnőtt válogatott a 2013-as női vízilabda-világligán negyedik helyezett, a világbajnokságon bronzérmes volt. 2014-ben a TF vízilabda szakedzői képzésének vezetője lett.[2] Ebben az évben a válogatottat bronzéremig vezette az Európa-bajnokságon.

A 2015-ös női vízilabda-világbajnokságon kilencedik helyen végzett a válogatott. A torna végén felajánlotta a lemondását. A Magyar Vízilabda-szövetség 2015 szeptemberétől új kapitányt nevezett ki.

Utoljára frissítve: 2016-06-07 05:24:10

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgoz...
Bővebben >>