. Ma Ervin napja van.
Megtaláltuk a rendőri brutalitás áldozatának élettársát Orgoványon
2013-04-10 23:25:09
Megtaláltuk a rendőri brutalitás áldozatának élettársát Orgoványon

Megtaláltuk a rendőri brutalitás áldozatának élettársát Orgoványon

Én azt kívánom annak a két senkiházinak, mert mást nem tudok rájuk mondani, hogy a hurokból ne tudják kihúzni a nyakukat. Egész hátralévő életükben szenvedjenek annyit, amennyit megérdemelnek. Mert mi is szenvedünk… - mondta elkeseredetten a Kecskeméti Hírhatárnak az izsáki rendőrök által brutálisan agyonvert B. József élettársa, Szélhegyi Józsefné Andrea szerda (április 10-én) este Orgovány határában.

 

 

 

 

Az előzmények ismertek: egy kisebb lopással gyanúsított, több éve a magyarországi Orgoványon élő, 47 éves román állampolgárságú férfit vert halálra két rendőr az izsáki rendőrőrsön. Mint Izsákon a Kecskeméti Hírhatár megtudta: a településen azt beszélik, hogy az egyik rendőr keresztneve Csongor, 1983-ban született, és 2009-től dolgozott a kiskőrösi rendőrség alkalmazottjaként. Egy Izsákhoz közeli település polgármestere lányának az élettársa. A másik rendőr is fiatal: 1-2 éve érkezett Izsákra. Róla emiatt nem sokat tudnak a településen.

 

Ők ketten mentek ki Orgoványra autóval hétfő este azt követően, hogy egy ugyancsak Romániából származó, és szintén több éve Orgoványon élő férfi bejelentést tett, hogy elloptak tőle egy motoros-fűrészt. Úgy vélte, hogy a tolvaj a 47 éves B. József lehet. A férfi – akinek a szakmája szobafestő-mázoló, de jobbára alkalmi munkákból élt Orgoványon - élettársa így emlékezett a párja elfogására.

 

 

- Megálltak mögöttünk este fél 6 körül a földúton. Kiszálltak a kocsiból és szóváltást követően leteperték a földre. A fél szája benne volt a homokban, miközben megbilincselték. Én már akkor rettegtem, mert volt már arra példa a környékünkön, hogy eközben megfulladt valaki. Ezért mondtam is a Jóskának, hogy ne ellenkezzen, mert a végén még baja lesz. Ezután berakták a kocsiba, én pedig az egyik rendőr felé indultam, hogy megkérdezzem tőle: hová viszik a páromat? És mivel tud majd hazajönni? Mire a rendőr felém lépett egyet, ökölbe szorított kézzel és visszakérdezett: „Hölgyem! Maga is akar egyet?” Ezt szó szerint így mondta. Majd a másik válaszolt a kérdésre, hogy mivel jön haza: „Majd megoldja!”. És elvitték.

 

A nő akkor látta utoljára életben a párját.

 

* Itt verték agyon B. Józsefet a rendőrök

 

Az asszony elismerte a Kecskeméti Hírhatárnak, hogy a háromgyermekes József – a férfi mindhárom gyermeke már nagykorú – került már korábban összeütközésbe a törvénnyel. Andrea ugyanakkor azt állítja, hogy nem vagyon elleni bűncselekmények miatt. Hanem azért, mert „összeveszett valakivel”. Majd a kérdésre, hogy verekedtek-e akkor József  és a másik ember, a nő kimondja: „Hát igen! Összekaptak”.

 

Andreáért keddre virradó éjjel, hajnal egy órakor küldtek ki az orgoványi tanyára egy autót a Kiskőrösi Rendőrkapitányságról. Akkor a párja már halott volt, amiről azonban Andrea nem tudott még:

 

* A rácsos ablak mögött az életéért könyörgött egy 47 éves férfi...

 

- Reggel 6 órakor mondták meg, hogy Józsi meghalt. Annyit mondtak, hogy ült a széken kihallgatás közben és leesett… Kész, ennyi volt. Ezt mondták nekem a haláláról. Kiskőrösön az a hölgy és az az úr, akikkel az egész éjszakát, 1 órától reggel 6-ig a kapitányságon eltöltöttem. Reggel egyébként egy pszichiáter és egy orvos is megjelent végül a kihallgatásomon.  

 

- Mit mondtak 1 órakor? Miért kell Önnek velük mennie?

 

- Vallomást tenni. De nem az állítólagos lopásról kérdeztek, hanem arról, hogy milyen gyógyszereket szed Józsi. Valamint azt is kérdezgették, hogy volt-e rajta ütésnyom, amikor elvitték? Nekem ez rögtön gyanús lett, de nem tudtam eleinte felfogni, hogy miért érdekli őket. Az is gyanús volt, hogy három példányban készültek a jegyzőkönyvek, nekem azonban egyetlen példányt sem adtak belőle.


* Uniós zászló mögött balkáni jogtiprás.

 

Az izsáki rendőrőrsön agyonvert férfi lánya, Andrea a Kecskeméti Hírhatár Facebook hírfalán üzent halott édesapjának: „Drága édesapám nagyon szeretlek! A Jó Isten Nyugosztaljon! Örökké a szívünkben fogsz élni, és hiányzol!"

 

József élettársa úgy tudja, hogy Szatmárnémetiben született párja holttestét, a magyar rendőri brutalitás áldozatát a családja Romániában szeretné majd eltemetni.

NNM


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Ügyészség: román állampolgárságú férfi vesztette életét

Izsáki rendőri brutalitás: felmentették a kiskőrösi kapitányt és az izsáki őrsparancsnokot

Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében

Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?


Utoljára frissítve: 2013-04-11 05:01:51

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>