. Ma Eszter napja van.
Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?
2013-04-10 14:36:33
Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?

Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?

Izsáki rendőrök agyonvertek egy férfit hétfőről keddre virradó éjjel az őrsön. Egyelőre teljes a hírzárlat az ügyben: a rendőrök és az ügyészek sem kívánnak nyilatkozni a történtekről. A titkolódzás olyan nagy, hogy az érdeklődő izsáki polgármesternek is azt mondták a rendőrök, hogy semmit sem mondhatnak az eseményről. 

 

 

 

 

 

 

A Bács-Kiskun megyei hatóságok részéről – mint minden hasonló alkalommal – teljes a tájékoztatási tanácstalanság. Így inkább úgy döntöttek, hogy hírzárlatot rendelnek el:

 

- Az ügyben a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség jár el. Kényszervallatás bűntette és halált okozó testi sértés miatt nyomoznak – mindössze ennyit mond minden érdeklődő újságírónak Dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője.  

 

A rendőrség „formamondata” pedig a következő:

 

„A Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője 2013. április 9-én két rendőr hivatásos szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszűntette.”

 

Az izsákiak úgy tudják, hogy lopás miatt vittek be hétfő este egy erdélyi román férfit a rendőrök. Két óra múlva pedig már mentőt riasztottak az izsáki őrshöz. Előbb egy, a közelben elérhető esetkocsi érkezett, majd magasabb felszereltségű rohammentőt is küldtek a helyszínre. A férfinek nem csak az arca volt összeverve hanem a hasán is olyan súlyos sérülések voltak, melyek miatt szinte reménytelennek tűnt az életben maradása. Ennek ellenére próbálták újraéleszteni és mintegy másfél órán keresztül küzdöttek érte a mentősök. Az izsákiak szerint a mentők hétfő késő este, 11-kor már a rendőrség előtt álltak és még hajnalban is ott voltak.

 

A rendőri brutalitás csak szerdán délben derült ki a nyilvánosság számára, ennek ellenére kedd reggeltől abban reménykedtek a hatóságok, hogy sikerül titokban tartani. Ennek megfelelően semmilyen tájékoztatási taktikát nem dolgoztak ki és felkészületlenül érte őket az újságírók érdeklődése.  

 


FRISSITÉS:

Két személy került kihallgatásra az ügyben - mondta cikkünk megjelenését követően Dr. Gyugyi Csilla. A gyanúsítottak, akik rendőrök voltak, de szolgálati viszonyuk már megszünt, április 8-án hivatalos eljárásuk során testszerte bántalmazták a sértettet. Aki a bántalmazás következtében elhunyt. A gyanúsítottak őrizetben vannak. Részben azért, mert a bűncselekmény tárgyi súlya miatt a szökésüktől lehet tartani. Másrészt pedig azért, mert szabadlábon védekezve jelenleg veszélyeztetnék a nyomozás sikerét.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében

Utoljára frissítve: 2013-04-10 15:52:35

További híreink
Meghalt Markó Iván
75 éves korában meghalt Markó Iván, írja a Blikk. Markó Iván 1967-ben végzett az Állami Balett Intézetben. A Magyar Állami Operaház tagja, 1971-től a magántáncosa lett. N...
2022-04-21 12:01:39, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Egy fejezet a Csaba kút történetéből
A Leányfalu felett nemrég közpénzből rendbe hozott Csaba kútnak különös története van.
2022-04-19 19:41:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kihagyhatatlannak ígérkezik az idén végre megtartandó Sziget-fesztivál
Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, a nemzetközi EDM szcéna élbolyába tartozó Calvin...
2022-03-16 18:16:01, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Közleményben tudatták a baloldali összefogás pártjai, hogy ki kaphatja Márki-Zay Péter bukott baloldali minisz...
Bővebben >>