. Ma György napja van.
Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?
2013-04-10 14:36:33
Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?

Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?

Izsáki rendőrök agyonvertek egy férfit hétfőről keddre virradó éjjel az őrsön. Egyelőre teljes a hírzárlat az ügyben: a rendőrök és az ügyészek sem kívánnak nyilatkozni a történtekről. A titkolódzás olyan nagy, hogy az érdeklődő izsáki polgármesternek is azt mondták a rendőrök, hogy semmit sem mondhatnak az eseményről. 

 

 

 

 

 

 

A Bács-Kiskun megyei hatóságok részéről – mint minden hasonló alkalommal – teljes a tájékoztatási tanácstalanság. Így inkább úgy döntöttek, hogy hírzárlatot rendelnek el:

 

- Az ügyben a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség jár el. Kényszervallatás bűntette és halált okozó testi sértés miatt nyomoznak – mindössze ennyit mond minden érdeklődő újságírónak Dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője.  

 

A rendőrség „formamondata” pedig a következő:

 

„A Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője 2013. április 9-én két rendőr hivatásos szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszűntette.”

 

Az izsákiak úgy tudják, hogy lopás miatt vittek be hétfő este egy erdélyi román férfit a rendőrök. Két óra múlva pedig már mentőt riasztottak az izsáki őrshöz. Előbb egy, a közelben elérhető esetkocsi érkezett, majd magasabb felszereltségű rohammentőt is küldtek a helyszínre. A férfinek nem csak az arca volt összeverve hanem a hasán is olyan súlyos sérülések voltak, melyek miatt szinte reménytelennek tűnt az életben maradása. Ennek ellenére próbálták újraéleszteni és mintegy másfél órán keresztül küzdöttek érte a mentősök. Az izsákiak szerint a mentők hétfő késő este, 11-kor már a rendőrség előtt álltak és még hajnalban is ott voltak.

 

A rendőri brutalitás csak szerdán délben derült ki a nyilvánosság számára, ennek ellenére kedd reggeltől abban reménykedtek a hatóságok, hogy sikerül titokban tartani. Ennek megfelelően semmilyen tájékoztatási taktikát nem dolgoztak ki és felkészületlenül érte őket az újságírók érdeklődése.  

 


FRISSITÉS:

Két személy került kihallgatásra az ügyben - mondta cikkünk megjelenését követően Dr. Gyugyi Csilla. A gyanúsítottak, akik rendőrök voltak, de szolgálati viszonyuk már megszünt, április 8-án hivatalos eljárásuk során testszerte bántalmazták a sértettet. Aki a bántalmazás következtében elhunyt. A gyanúsítottak őrizetben vannak. Részben azért, mert a bűncselekmény tárgyi súlya miatt a szökésüktől lehet tartani. Másrészt pedig azért, mert szabadlábon védekezve jelenleg veszélyeztetnék a nyomozás sikerét.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében

Utoljára frissítve: 2013-04-10 15:52:35

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>