. Ma Márk napja van.
Megnyitják a vasúti átjárót a Szegedi úton?
2014-10-02 07:12:50
Megnyitják a vasúti átjárót a Szegedi úton?

Megnyitják a vasúti átjárót a Szegedi úton?

A város önkormányzata törekvéseiben, valamint Kecskemét közlekedésében fordulópontot jelenthet az a szerdán történt bejárás, amit a Belső Szegedi út megnyitásával kapcsolatban kezdeményeztek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kecskeméti Szegedi út keresztezi a Kecskemét-Fülöpszállás vasútvonalat, ahol a korábbi vasúti átjárót az 1980-as évek végén megszüntetették. Így az 5-ös számú főútvonalról – régi ötös főútról - a belváros felé vezető egykor nyílegyenes közút, azaz a Szegedi út a nyolcvanas évek óta szinte használhatatlan.

 

Az Önkormányzat a város lakóinak, és vállalkozásainak kezdeményezésére több mint egy évtizede folyamatosan kezdeményezi a közúti átjáró újranyitását. Ezt a kérést azonban a MÁV illetékesei mindeddig elutasították.

 

NÉZZE MEG A KÉPGALÉRIÁT ITT!

 

Az Önkormányzat törekvéseiben azonban fordulópontot jelenthet a ma, október 1-jén megtartott szemle. Amelyen a helyszínen mutathatták be a Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, valamint Lévai Jánosné, a körzet önkormányzati képviselője és Öveges László, Kecskemét főépítésze a problémát Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkárnak és Pál Lászlónak, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesének.

 

Az illetékesek a kecskeméti látogatás alapján vizsgálják a megoldás lehetőségét és várhatón rövidesen kidolgozzák az átjáró újranyitásának lehetőségeit.

 

Az átjáró megnyitására egyébként számos indok kínálkozik:

 

- A lezárás óta a vasúti kiszolgálást igénylő nagy gazdálkodó szervezetek a térségben megszűntek (például a Zománcipari Művek)

 

- Ugyanakkor több gazdasági társaság települt be a Szegedi út mellé, amelyek igénylik a minél gyorsabb, közvetlen elérhetőséget.

 

- A Déli Iparterület folyamatos fejlődése (Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft., Knorr-Bremse Kft.) újabb közlekedési igényeket vet fel és szükségessé teszik az érintett közúthálózat kapacitásának bővítését.

 

- A közösségi közlekedés előtérbe helyezéséhez kapcsolódóan a menetrend szerinti helyi személyszállítási szolgáltatás hálózatának tervezett átalakítása során is indokolt az átjáró megnyitásával a Szegedi útra a közösségi közlekedés bevezetése, és ezzel a menetrendi elérési idő csökkentése.

(Forrás: Szemereyné Pataki Klaudia - facebook)

Utoljára frissítve: 2014-10-02 08:22:21

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>