. Ma Olivér napja van.
Megnyílt a Tourex Utazási Kiállítás Kecskeméten
2014-03-07 21:08:49
Megnyílt a Tourex Utazási Kiállítás Kecskeméten

Megnyílt a Tourex Utazási Kiállítás Kecskeméten

Pénteken és szombaton rendezik meg Kecskeméten immár XXI. alkalommal a Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítást és Vásárt. A ma (március 7-én) délelőtt a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban tartott megnyitón részt vettek Szemereyné Pataki Klaudia országgyűlési képviselő, Kecskemét alpolgármestere, valamint a kapcsolódó vásár, a Garabó két szervezője: Sipos Sándor és Tormási Ákos.

 Szemereyné Pataki Klaudia köszönetét fejezte ki Kecskemét város nevében az utazás kiállítást szervező Székely Zsoltnak, hogy több évtizede kitartóan képviselve a szakmát, lehetőséget nyújt az utaztatással foglalkozóknak, és a turizmus kecskeméti szakembereinek a bemutatkozásra. Egyúttal a Kecskeméten élőknek lehetővé teszi, hogy utánajárás nélkül, helyben válogathassanak az utazási ajánlatok közül.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

- Azok a szolgáltatók, akik itt kiállítanak most már évek óta, stabil szakemberek – mondta az alpolgármester asszony. -Különösen öröm a számomra, hogy a belföldi turizmus egyre nagyobb jelentőséget kap a kecskeméti utazás kiállításon is. Hiszen a belföldi turizmus adja a magját annak, hogy egyáltalán turizmusról tudjunk beszélni. Azt látom, hogy idén megjelentek a kiállításon új magyarországi régiók is, melyek tovább színesítik a kínálatot. Aki pedig nem akar messzire utazni, az kiváló lehetőséget talál a Kefag Zrt. és a nemzeti park által ajánlott pihenési, szabadidő eltöltési programokban. Sőt: az első kecskeméti turista útvonalat, az ÉDOSZ Természetjáró Egyesület által bemutatott a Kápolnák útját is ajánlom mindenkinek a figyelmébe: érdemes kipróbálnia a természetbarátoknak.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Tormási Ákos a megnyitón elmondta, hogy a garabó azaz a piacokon használt fűzfavesszőből font bevásárlókosár, ma már Kecskeméten kettős jelentésű. A két éve a városban meghonosított hagyományőrző vásárokat is értik ez alatt az itt élők. Megköszönte a Tourex Utazás Kiállítás szervezőjének, Székely Zsoltnak azt a lehetőséget, hogy idén az immár hírnevet szerzett Garabó vásár csatlakozhatott a XXI. évébe lépett kecskeméti utazás kiállításhoz. Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ez az „árukapcsolás” mindkét rendezvénynek csak hasznára válik majd.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A Kecskeméti Torinform Iroda központi helyen kínálja a kiállításon a szolgáltatásait, valamint megjelent idén is a Kecskeméti Fürdő a Tourex-en. Amíg pedig a szülők a nyaraláshoz szereznek ötleteket, információkat a kiállításon, addig a gyerekek kézműves remeket készíthetnek. A Vackor Vár Erdei Iskola, és a Kecskeméti Arborétum munkatársai kézműves játszóházba várják ugyanis a kicsiket, és persze a játékos kedvű felnőtteket, a kiállítás teljes időtartama alatt, azaz szombaton is.

 

TOVÁBBI KÉPEK ITT >>>

Utoljára frissítve: 2014-03-07 21:15:46

További híreink
Centenáriumi Gömbsátor épül fel a kecskeméti Vasútparkban
Kecskeméten épül fel a Vasútpark néhány éve felújított sétányán, és november 24. és 29. között lesz ingyenesen látogatható az a rendhagyó történelmi panoráma, amelyet edd...
2017-11-18 07:35:31, Hírek, Fókuszban Bővebben
Protestáns Iskolatörténeti Vándorkiállítás nyílt az Újkollégiumban
A Kecskeméti Református Gimnázium öregdiákja, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője, dr. Kovács Endre Miklós nyitotta meg az Újkollégiumban 2017. november 1...
2017-11-18 07:04:54, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kecskeméti anyakönyvi hírek: 45. hét/2017
2017. 45. hetében Kecskeméten anyakönyvezett újszülöttek, házasságot kötöttek, és elhunytak névsora a Kecskeméti Hírhatár online hírportálon.
2017-11-18 06:59:01, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
2017. 45. hetében Kecskeméten anyakönyvezett újszülöttek, házasságot kötöttek, és elhunytak névsora a Kecskemé...
Bővebben >>