. Ma Emma napja van.
Megnyerte a „kenguruversenyt” a kecskeméti kórház PIC részlege
2017-06-10 19:42:13
Megnyerte a „kenguruversenyt” a kecskeméti kórház PIC részlege

Megnyerte a „kenguruversenyt” a kecskeméti kórház PIC részlege

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának szervezésében immár második alkalommal rendezik meg a FINETA 2.0 azaz a Fiatatal Neonatológusok Találkozóját Kecskeméten a Four Points by Sheraton hotelben 2017. június 8 és 10 között.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A kongresszus 2017. június 9-én, pénteken délben tartott sajtótájékoztatóján került sor a kenguruzás világnapja alkalmából a Melletted a helyem Egyesület által szervezett „kenguruverseny" díjátadása is, melyet 2017-ben is a Bács-Kiskun Megyei Kórház PIC részlege nyert meg.

 

Az egyéni versenyt is a Kecskeméten született Jókai Léna baba nyerte, aki édesanyjával, Szrakity Ritával közösen szintén részt vett a díjátadón.

 

A kenguruverseny 2017. május 15-én éjfélkor zárult. Ebben az évben már 13 PIC szállt versenybe a megtisztelő vándordíjért.

 

Háttér:

A kengurumódszer, melynek lényege a bőr- bőr kontaktus létrejötte az édesanya vagy az édesapa mellkasán, elengedhetetlen a legapróbb koraszülött babák kiegyensúlyozott fejlődéséhez. A számukra rendkívül fontos nyugodt és biztonságos helyzeten túl, számos pozitív élettani hatása révén, az egyre fejlődő technikai feltételek mellett, a legjobb módszere az őket fenyegető súlyos károsodások megelőzésének, így a tüdőbetegség, a fertőzések kivédésének.

 

Ez utóbbiban az anyatejnek van jelentős szerepe, melynek mennyisége egyértelműen emelkedik a kenguruzva töltött órák után. A WHO éppen 20 éve kutatja a kenguruzás (tehát a bőr-bőr kontaktus) hatékonyságát, melynek eredményeképp mára a módszert az egyik leghatékonyabbnak tartják a koraszülött fejlesztésében.

Utoljára frissítve: 2017-06-10 19:44:40

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>