. Ma Emma napja van.
Megkezdődött az Univer24 - Az úszás ünnepe
2015-02-28 20:12:11
Megkezdődött az Univer24 - Az úszás ünnepe

Megkezdődött az Univer24 - Az úszás ünnepe

A Kecskeméti Fürdő ad otthont annak a rendezvénynek, amely a legsikeresebb magyar sportágak közé sorolt úszást és vízilabdát kívánja népszerűsíteni. Az „Univer24 - Az úszás ünnepe" elnevezésű 24 órás esemény nem verseny, hanem az amatőr és profi sportolók úszás iránti szeretetének, rajongásának kifejezése, amely a város és a névadó támogató Univer Product Zrt. sport melletti elkötelezettségével párosul.




Hazánk sportolói évtizedek óta kiemelkedő eredményeket érnek el a vízi sportok területén. Mára már számos nagyvárosban adottak a lehetőségek, hogy a vízisportok szerelmesei akár amatőr, akár profi szinten hódolhassanak szenvedélyüknek, de egyedülálló, ahogy Kecskemét városa önálló rendezvény megszervezésével tiszteleg a vízisportok előtt. Az „Univer24 - Az úszás ünnepe" elnevezésű esemény nem verseny, hanem 24 órás, hosszútávúszó erőpróba, ahol amatőr és profi úszók 100 méteres táv megtételétől kezdve akár 24 órát is a medencében tölthetnek.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


„A rendezvény jól példázza városunk elkötelezettségét a vízisportok támogatása mellett. Célunk egyrészt, hogy e kiváló mozgásformát népszerűsítsük a városunkban és annak környékén élőknek. Másrészt az elmúlt években megkezdődött komoly szakmai munka jó alapot ad arra, hogy a közeljövőben Kecskemét városa is Európa és a világ élvonalába jutó sportolókat neveljen ki a vízisportokban is. Nagy öröm számunkra, hogy az Univer Product Zrt. elkötelezte magát a sportág támogatása mellett. A kiváló létesítményünk, és a stabil szakmai háttér mellett immár olyan támogatóval is rendelkezünk, amelynek köszönhetően nagy jövője lehet városunkban a vízisportoknak" - mondta az esemény fővédnökét, Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterét képviselő dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere. Rajta kívül szombat délelőtt a Kecskeméti Fürdőben köszöntötték a szervezők dr. Kemény Dénest, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét, Szarka Balázst, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatóját, Molitórisz Károlyt az Univer Product Zrt. vezérigazgatóját, Szigeti Tibort, a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Club elnökét, Szenes Mártont, a Hírös-Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Törös Károlyt és Kolonics Krisztiánt, a Bácsvíz KVSC vezetőedzőjét, és úszószakosztályának vezetőjét, az Univer 24 mentorait, dr.Hargitay András olimpiai bronzérmes, Európa és világbajnok úszót, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Vári Attila vízilabdázó olimpiai bajnokokat.

Az Univer24 2015. február 28-án 11 órakor kezdődődött, és pontosan 24 óra múlva, már a tavasz első napját átlépve, 2015. március 1-én 11 órakor fejeződik be. Az esemény helyszíne a Kecskeméti Fürdő nagymedencéje, ahol 24 órán keresztül profi és amatőr sportolók együtt és felváltva úsznak.

Az úszás ünnepe esemény teljes ideje alatt - azaz 24 órán keresztül - két hosszútávúszó, Hajdú László, Dr. Rentka László és csapatuk úszik az erre vonatkozó, nemzetközileg elfogadott szabályok szerint. Ez idő alatt a többi pálya sem marad üresen, hiszen a nappali időszakban több száz úszó, egymást követően legalább 100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az amatőrök között iskolák és civilek is részt vesznek: a kecskeméti és más településekről érkező általános- és középiskolák illetve azok tagintézményeinek csapatai mellett a Kecskeméti Sportiskola nem úszó szakosztályának csapatai, közalkalmazottak, köztisztviselők, kecskeméti nagyvállalatok vagy más civilek által alakított csapatok. Az előzetes regisztráció alapján a szervezők közel 1800 főre számítanak.

Az iskolák között két kategóriában - kis és nagy létszámú iskolák szerint - az Univer Product Zrt. külön versenyt hirdetett meg, mindkét kategóriában 150.000, 100.000 és 50.000 Ft-os sportszervásárlási utalványt kap a legtöbb úszót felsorakoztató intézmény alapítványa. Az Univer külön ajándékcsomaggal jutalmazza a szervezésben aktív szerepet vállaló pedagógusokat.

Az úszás ünnepe természetesen nem ünnep azok nélkül, akik már aktívan versenyeznek is. Szombat éjszaka országosan meghirdetett csapat váltóúszás kezdődik, valódi teljesítmény próba, amelyen 6 fős csapatok indulnak. Cél a minél hosszabb táv megtétele az erre adott 12 óra alatt. A szervezők várják azokat is, akik csak nézőként, szurkolóként érkeznek, hiszen világbajnokok, olimpikonok is megtisztelik részvételükkel az eseményt.

„Látogatóként is érdemes lesz kijönni az Univer24-re, hiszen szombaton, a nyitóeseményre olyan sportlegendák érkeznek, mint Dr. Hargitay András, világ- és Európa bajnok, olimpiai bronzérmes úszó, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú és Vári Attila vízilabdázó olimpiai bajnokaink. Vasárnap, a 24 órás úszás végére pedig Czene Attila, olimpiai bajnok úszónk érkezik, és teszi meg együtt az utolsó métereket a hosszútáv úszókkal"- mondta el Törös Károly, a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Club vezetőedzője, az Univer24 mentora.

A rendhagyó rendezvény valójában egy hosszú folyamat fontos állomása. Az elmúlt néhány évben az úszás oktatás területén komoly sportszakmai munka kezdődött a városban, amelynek eredményeként nemcsak a versenysport iránt érdeklődök száma növekedett, hanem egyre többen fedezik fel az úszást, mint mozgásformát.

„A Kecskeméti Fürdő az ország egyik legrangosabb versenyuszodáját is magában foglalja, így nemzetközi vízilabda mérkőzések mellett nagyszabású úszóversenyek megrendezésére is alkalmas. Ez még nagyobb vonzerőt és példát jelenthet a környékbeli fiatalok számára, akik lehet, hogy először az Univer24-re jönnek el hozzánk, de később kedvet kapnak akár amatőr vagy profi szintű úszáshoz" - tette hozzá Kolonics Krisztián, a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Club úszószakosztályának vezetője.

A rendezvény támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő. Az esemény főtámogatója az Univer Product Zrt., aki immár 2013 óta a Magyar Vízilabda Válogatott támogatója, és aki lokálpatriótaként aktív szerepet vállal Kecskemét szociális, sport, kulturális, művészeti életének és értékeinek támogatásában. A vállalat számára fontos, hogy a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás ne csak elmélet szintjén legyen jelen életében, hanem a hétköznapi működésbe épüljön be, szimbiózist teremtve környezetével.

 „Az Univer24 megrendezése számunkra sokkal többet jelent, mint egyszerű támogatás, hiszen aktív résztvevői is vagyunk. Az Univer mintegy 50 fős csapatot indít mely munkatársaiból és azok családtagjaiból tevődik össze. Több management tag is úszik, másokat gyermekük, házastársuk képvisel az Univer úszó csapatában" - mondta Molitórisz Károly az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, majd hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen szép számmal regisztráltak iskolák az eseményre, hiszen jól tudjuk, hogy a jövő zálogát a testileg-lelkileg egészséges fiatalok jelentik. Bízunk benne, hogy az Univer24 rendezvényünk még több fiatalt csábít be az uszodába itt Kecskeméten és más városokban egyaránt."

Utoljára frissítve: 2015-02-28 20:14:16

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>