. Ma Emma napja van.
Megkezdődött az intelligens utastájékoztató eszközök kihelyezése Kecskeméten
2015-09-11 08:54:01
Megkezdődött az intelligens utastájékoztató eszközök kihelyezése Kecskeméten

Megkezdődött az intelligens utastájékoztató eszközök kihelyezése Kecskeméten

Az alépítmények kialakítása után megkezdődött az intelligens utastájékoztató eszközök kihelyezése 77 kecskeméti buszmegállóban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember végéig minden helyszínen beüzemeli az eszközöket a kivitelező T-Systems Kft. és elindul a próbaüzem, ami mintegy 2-4 hétig fog tartani. Ez a fejlesztés a „Kecskemét Város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása-zéró emissziós zóna megteremése soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével" című projekt része, amely hazai és uniós támogatásból valósul meg.

A jelenleg Kecskeméten megvalósuló „Komplex Forgalomirányítási és Utastájékoztatási rendszer" feladata a közösségi közlekedésben résztvevő járművek operatív irányítása, valamint a valós idejű adatok alapján, az utazóközönség tájékoztatása (esetleges késések-sietések jelzése, érkezés-indulás pontos szemléltetése).

A rendszer úgy működik, hogy a kecskeméti autóbuszokon elhelyezésre került egy fedélzeti eszköz, amely a diszpécser és a járművezető közti kommunikáció támogatásán túl, online GPS adatokat szolgáltat a központnak. Ezek alapján a diszpécserek nyomon tudják követni az egyes járműveket, és szükség esetén beavatkozást tudnak eszközölni (például mentesítő jármű küldése, vagy járat áthelyezése). A beérkező adatok alapján pedig a megállóhelyi kijelzők is valós adatokat tudnak közölni az utasokkal.

Októbertől tehát a jelenlegi statikus menetrendi tájékoztatáshoz képest a megállókban lévő elektronikus kijelzőkön értesülhetnek majd az utasok az érkezések, indulások pontos idejéről és az esetleges késésekről. Általánosságban 30 másodpercenként vagy percenként frissülnek majd a megállóhelyi kijelzők adatai.

Utoljára frissítve: 2015-09-11 08:54:22

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>