. Ma Márk napja van.
Megkezdődött az élettársa megölésével vádolt mélykúti férfi pere
2014-11-12 19:27:48
Megkezdődött az élettársa megölésével vádolt mélykúti férfi pere

Megkezdődött az élettársa megölésével vádolt mélykúti férfi pere

Fenntartva nyomozati vallomását, beismerte az állítása szerint isteni útmutatás alapján elkövetett gyilkosságot szerdán a Kecskeméti Törvényszéken kezdődött büntetőperben az a mélykúti férfi, akit élettársa előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett megölésével vádolnak.







A jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) kényszergyógykezelése alatt álló 40 éves, szerb származású mélykúti férfi a vádirat szerint elmebetegségben, lélekhasadásos elmezavarban szenved és szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor. Magatartását érzékcsalódások, téveszmék irányították, ezért képtelen volt arra, hogy tettének következményeit felismerje. Betegségéből adódóan bármikor fennáll a veszélye, hogy hasonló bűncselekményt követ el.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A KÉPGALÉRIÁT!

A vádlottat 2013 májusában kezdték látomások gyötörni, ezek szerint élettársát rossz szellemek kínozzák, akiktől - isteni útmutatás alapján - neki kell a nőt megszabadítania. Oly módon, hogy "lyukat üt az élettársa fején". E sugallatra cselekedve a férfi 2013. szeptember 20-án dél körüli házukban - ahová ebédelni mentek haza a munkahelyükről - élettársát egy kalapács tompa részével nagy erővel hátulról fejen ütötte. A sértett a földre esett. Ezután a vádlott az eszméletlen nő mellé térdelt, és többször újra lesújtott a kalapáccsal a földön fekvő sértett koponyájának hátsó részére. Az utolsó ütésnél a szerszám beszorult a törött koponyacsontba. Az asszony a helyszínen meghalt.

A vádlott ezután élettársa holtteste mellett imádkozni kezdett, majd lemosakodott, átöltözött, és visszament a munkahelyére. Később felismerve, hogy mit követett el, a helyi általános iskolába ment, elbúcsúzott kisfiától, onnan pedig egy nőismerőséhez, és elmondta neki a történteket. Értesítették a körzeti megbízottat, a vádlott nála adta fel magát.

A férfi a tárgyaláson nem tett vallomást, de fenntartotta az ügy nyomozati szakában elmondottakat, és ezek minden részletét igaznak nevezte dr. Oroszi Márta bíró kérdésére válaszolva.

Ennek megfelelően szerdán sem cáfolta korábbi kijelentését, amely szerint nem tervelte ki előre a gyilkosságot. Ezzel szemben a bíró a helyszíni szemle megállapításaira hivatkozva azt mondta: a házban találtak egy kézzel írott jegyzetfüzetet, amely a bűncselekmény előre megfontoltságára enged következtetni.

A védelem tanúinak korábbi vallomásait felolvasva a bíró arról is beszélt: többen beszámoltak a vádlott élettársa iránti beteges féltékenységéről, de valamennyien úgy ítélték meg, ezen kívül a család normális, hétköznapi életet élt.

A bizonyítási eljárás január 28-án tanúk meghallgatásával folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken.
(Szöveg: MTI)

Utoljára frissítve: 2014-11-12 19:29:09

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>