. Ma György napja van.
Megkezdődött a megújult Hírös7 Fesztivál
2016-08-21 07:38:14
Megkezdődött a megújult Hírös7 Fesztivál

Megkezdődött a megújult Hírös7 Fesztivál

Augusztus 19-én, pénteken este a Városháza és a Nagytemplom között felállított nagyszínpadon megtartották a fesztivál nyitógáláját. Idén augusztus 19-28. között rendezi meg Kecskemét a legnagyobb múlttal rendelkező, egyben legrangosabb fesztiválját, a Hírös Hetet.

 

 

 

 

 

A közkedvelt, hagyományos programok mellett számos új elemmel találkozhat az érdeklődő, a fesztivál pedig új arculatot kapott. A cél az, hogy a Hírös7 Fesztivál négy éven belül valódi turisztikai vonzerőt jelentsen Kecskemét számára.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A megnyitóünnepség elején városi elismeréseket adott át Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A „Kecskemét Város Környezetvédelméért Díj"-at Nagy Emőke kertészmérnök, az EMŐKERT BT vezetője, a „Mathiász János-díj"- at Keresztes József, a Mathiász János Borrend titkára, az „Év Kecskeméti Mestere Díj"-at Szabó József karosszéria lakatos mester, a „Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díj"-at pedig Versegi János, a VER-BAU Kft. tulajdonos-ügyvezetője kapta meg.

A díjátadót követően Szemereyné Pataky Klaudia köszöntötte a városvezetés nevében a díjazottakat, majd megnyitotta a fesztivált. Amelynek első programjaként Bánk bán keresztmetszetet hallhatott a közönség. A Bánk bán Erkel Ferenc három felvonásos operája, szövegkönyvét Egressy Béni írta Katona József azonos című drámája alapján. A zenemű áriái Medveczky Ádám, Kossuth-díjas, érdemes művész vezényletével, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Erkel Kórus közreműködésével csendültek fel.

Utoljára frissítve: 2016-08-21 07:39:23

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>