. Ma Auguszta napja van.
Megindult a tesztüzem a kecskeméti IQ ipari innovációs központban
2015-12-01 20:23:09
Megindult a tesztüzem a kecskeméti IQ ipari innovációs központban

Megindult a tesztüzem a kecskeméti IQ ipari innovációs központban

Megindult a tesztüzem az Európai Unió 2,15 milliárd forintos támogatásával Kecskeméten épülő ipari innovációs központban hétfőn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lénárt Szabolcs, az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. ügyvezetője a tesztüzem indításán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a létesítményt nyílt, szellemi és technológiai műhelyként hozták létre, a régió innovációs tevékenységének elősegítésére. A központ tevékenységével egy ötlet megszületésétől egészen a piacra vitelig képes támogatni az innovációs beruházásokat.

A 7480 négyzetméter alapterületű beruházás teljes költségvetése 3,07 milliárd forint, 26 új munkahelyet teremt. 

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere hangsúlyozta a beruházás egyediségét, mert az országban elsőként hoz létre egy magyar vállalat kutatás-fejlesztési központot. Reményét fejezte ki, hogy a beruházás a 21. század technológiájával tudja segíteni a magyar gazdaságot, egyúttal segítve a kis- és közepes vállalkozások indulását.

Gaál József, Kecskemét alpolgármestere kiemelte: az ipari innovációs központ illeszkedik a kecskeméti kiemelt járműipari térség kutatás-fejlesztési elképzeléseihez, valamint a felsőfokú gyakorlati képzést támogató, ipari és hálózati kutatásoknak helyet adó bázishoz.

A beruházás üzleti, oktatási és technológiai környezetben épül, a Kecskeméti Főiskola, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont, valamint a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. által határolt területen. 

A projekt több, egymáshoz szervesen kapcsolódó projektelemből áll. Az innovációs műhely technológiai eszközökkel, tervező és modellező szoftverekkel, illetve a működtetéshez szükséges hardver eszközökkel és egyéb kiegészítő berendezésekkel van felszerelve. 

Lénárt Szabolcs az MTI-nek elmondta: a beruházás a KÉSZ Kft. ipari parkjában valósult meg, a kivitelezést is a KÉSZ Kft. végezte el. A beruházás 2016 márciusában lesz teljesen kész. 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

(szöveg: MTI)

Utoljára frissítve: 2015-12-02 11:21:02

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>