. Ma Irén napja van.
Meghalt Szécsi Katalin – óriási vihar lesz a médiában
2012-12-31 14:58:37
Meghalt Szécsi Katalin – óriási vihar lesz a médiában

Meghalt Szécsi Katalin – óriási vihar lesz a médiában

Váratlanul elhunyt Kecskemét-Ballószögben Szécsi Katalin (†71) a  38 évvel ezelőtt öngyilkosságot elkövetett legendás énekes Szécsi Pál (†30) nővére – értesítette a Kecskeméti Hírhatárt Szász Andrea, Szécsi Katalin lánya. A haláleset a következő hetekben viharos cikksorozatokat sejtet a magyar bulvármédiában.

 


 

Fotók: Noszlopy N. Miklós

 

 

Korábban megírtuk, hogy Szécsi Katalin kecskeméti házában robbanás történt december 1-én. Ezt követően a máltai szeretetszolgálat fogadta be néhány napra, ahonnan a kecskeméti megyei kórházba került. Korábban előjegyzett csípőműtétjét ugyanis kezelőorvosa – a robbanás után kialakult „otthontalanság miatt” – előbbre hozta.

 

A műtét sikerült, majd Szécsi Katalin nem fogadta el a számára felajánlott nagykőrösi rehabilitációt. Ballószögi gondozójával szobát vett ki egy Kecskemét peremvárosában lévő fogadóban, ahonnan – mivel karácsonykor bezárt a fogadó – távoznia kellett. Ekkor került egy Kecskemét-Ballószögi otthonba, ahol vasárnapra (december 30.) virradó éjjel életét vesztette. Álmában érte a halál, aminek oka egyelőre nem ismert.

 

* Szécsi Katalin (jobbról) az öccse és Domján Edit szerelméről írt könyvét dedikálta 2008-ban egy kecskeméti könyvesboltban.

 

Gondozója szigorú hírzárlatot kért erről az otthon vezetőjétől, valamint Pászti András hunyadivárosi önkormányzati képviselőtől is, aki – mint korábban megírtuk – gyűjtést szervezett a robbanás után Szécsi Katalin számára. A gondozó ugyanakkor beszámolt a halálesetről telefonon Gergely Róbert színésznek, aki szoros kapcsolatot ápolt az elmúlt években Katalinnal. Gergely Róbert azután hétfő (december 31-én) délben gyakorlatilag a teljes magyar bulvármédiát riasztotta: így futótűzként terjedt a szomorú hír a hírportálokon.

 

Szécsi Katalin halála vélhetően komoly cikksorozatokat fog majd elindítani a következő hetekben. Az idős nő ugyanis pontosan úgy, olyan ridegen bánt saját gyermekével és az unokájával, mint egykor vele az édesanyja, aki elhagyta. Az idős, labilis Szécsi Katalin az elmúlt években gyakorlatilag 2-3 hónaponként új végrendeletet készíttetett kecskeméti ügyvédjével. Így pillanatnyilag a nyilvánosság számára rejtély, hogy ki lesz majd az örököse. (A robbanás után is mintegy 12-15 milliót érő házról, milliós bankbetétekről és a Szécsi Pál dalok után járó, évente 1.5-2 milliós jogdíjakról van szó.) Nem kizárt, hogy az a ballószögi „gondozó” lesz az örökös, aki néhány hónapja bukkant fel Katalin életében. Noha a lányát, a kecskeméti Szász Andreát az idős hölgy még 2012 elején kizárólagos örökösének tette meg, azóta azonban kitagadta.

 

Katalin nem csak a lányával bánt kegyetlenül, hanem az unokájával sem tartotta már évek óta a kapcsolatot. Sőt - a család szerint - alpári módon beszélt róla.  Az utóbbi években egyébként jellemző volt Szécsi Katalinra, hogy barátait sorra, módszeresen "elmarta" maga mellől, majd új barátságokat létesített, akikkel néhány hónap múlva szintén szakított. Ez a folyamat periódikus volt az életében... Ezért pillanatnyilag még az is kérdéses, hogy ki intézi majd Szécsi Katalin temetését.

 

* Maronka Csilla, Szécsi Katalin, Gergely Róbert és Radó Denise Pozsgai Zsolt Szécsi Pál szerelmei című darabjának egyik eladása után, az öltözőben.

 

Amelyről - különös módon - ugyancsak Gergely Róbert nyilatkozott a médiának. A Blikknek a következőket mondta: „…várja a boncolás eredményét, a temetés időpontja még nem ismert. Az írónő végrendeletét egy ügyvédnél tette letétbe, ennek tartalmáról természetesen nem tudok, de arról az óhajáról igen, hogy egyszerű legyen a temetése. Igaz, hogy Kecskeméten hunyt el, de úgy gondolom, hogy testvére, Szécsi Pál mellett a helye, mert haláláig imádattal ápolta öccse emlékét, de nyilván erről a szűk családja dönt.”

NNM

KORÁBBI CIKKEINK:

A máltaiaknál kapott menedéket Szécsi Pál nővére

Robbanás után tűz keletkezett Szécsi Pál nővére kecskeméti otthonában

Utoljára frissítve: 2013-01-01 09:35:28

További híreink
GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
A kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét. A kormányhatározat kedden lép hatályba.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.
2018-03-12 17:33:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Márciusban újra lesz Nőnek lenni jó konferencia a Kamarában
A hetedik Nőnek lenni jó konferencián a Generációk témaköre kerül a középpontba nagyszerű előadók és fotósok segítségével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráb...
2018-03-07 04:55:26, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A grúziai Forbes listát közölt arról, ki az a 17 milliomos, akik az egész kelet-európai térséget uralmuk alá h...
Bővebben >>