. Ma Auguszta napja van.
Megduplázták a Széchenyi Kártya hitelkeretét
2015-06-25 20:12:50
Megduplázták a Széchenyi Kártya hitelkeretét

Megduplázták a Széchenyi Kártya hitelkeretét

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. javaslatára a kormány a korábbi 25 millióról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető összegét.

 

 

 

 

 

 

 

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a Program máig legnépszerűbb hitelkonstrukciója, amely kedvezményes feltételekkel segíti a már legalább egy éve működő, hazai mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási problémáinak megoldását. A jelenleg 1,5%-os alapkamatnak és az állam által nyújtott támogatásoknak köszönhetően a hitelkonstrukció minden eddiginél olcsóbban és egyszerűbben érhető el a kkv szektor számára.

A Széchenyi Kártya „klasszik" szabadon felhasználható folyószámlahitel éves nettó kamata jelenleg 4,5%, és az igénylők már 3 hét alatt minimum 500 ezer, maximum 50 millió forint összegű szabadon felhasználható hitelhez juthatnak, gyors és egyszerűsített hitelbírálatot követően, csökkentett adminisztrációval, akár ingatlanfedezet nélkül is. A Program valamennyi hiteltípusához hasonlóan a folyószámlahitelhez is állami kamattámogatás- és kezesi díjtámogatás kapcsolódik, amelyek lényegesen csökkentik a vállalkozások által fizetendő hiteldíjakat.

Az elmúlt egy év során javultak a vállalkozások várakozásai, nőtt a bizalmi index és ennek megfelelően jelentős növekedést tapasztaltunk az igényelt hitelkeretek összegében - különösen igaz ez a 10 millió forint feletti keretek esetében - és folyamatosan nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyeknek a korábbi maximum 25 millió forintnál nagyobb folyószámlahitelre van szükségük folyamatos működésük pénzügyi hátterének zavartalan biztosítására. A Program egyik alapelve, hogy a vállalkozások visszajelzései és igényei alapján folyamatosan fejlesztjük a Széchenyi Kártya Program hiteleit, éppen ezért nagy eredménynek tartjuk, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta javaslatunkat a keretemelés kapcsán - hangsúlyozta Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Az első Széchenyi Kártyát 2002-ben adták át, ezt megelőzően forgóeszköz-finanszírozásra, átmeneti likviditási nehézségek áthidalására csak korlátozott lehetőségek álltak a mikro-, kis- és középvállalkozások rendelkezésére. Az induláskor maximálisan igényelhető 1 millió Ft-os hitelösszeg a Széchenyi Kártya Program eddigi működése alatt három alkalommal emelkedett, 2003 júliusában 5 millió forintra, 2004 júliusában 10 millió forintra, 2006 májusában 25 millió forintra.

A 13 éve futó Széchenyi Kártya Program az elmúlt évtized legsikeresebb hazai vállalkozásfejlesztési terméke. A Program keretében eddig összesen több mint 290 ezer igénylést regisztráltak, 218 ezer hitelügylet jött létre, a kihelyezett hitelek összege meghaladja a 1455 milliárd forintot.

Utoljára frissítve: 2015-06-25 20:13:14

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>