. Ma Márk napja van.
Megalakult a Kecskeméti Városrendészet
2015-06-30 08:02:24
Megalakult a Kecskeméti Városrendészet

Megalakult a Kecskeméti Városrendészet

Július 1-től a parkolással kapcsolatos feladatokat a Kecskeméti Közterület-felügyelet látja el úgy, hogy az ehhez szükséges szervezeti egység átkerült a Piac- és Vásárigazgatóságtól. A közterület-felügyelet neve júliustól Kecskeméti Városrendészetre módosul.

 

 

 

 

 

 

A részletekről hétfőn Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője - korábban ő volt a közterület-felügyelet vezetője - tájékoztatta a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány civil kezdeményezést. Elmondta, hogy Kecskemét Közgyűlése márciusban egyhangúlag hozott arról döntést, hogy a közterület-felügyeletet átalakítva, hatáskörét bővítve hozzák létre a Városrendészetet. Ennek több oka volt. Egyrészt így egyazon egységhez tartoznak majd a közterületen külön-külön járőröző parkoló őrök és közterület felügyelők. Akiket korábban a kecskemétiek voltaképpen megkülönböztetni sem tudtak: azaz nem tudták, hogy ki miért büntetett, mi voltaképpen a feladata. Ez a kettőség tehát megszűnik mostantól.

Másrészt az egy egységbe szervezéssel a városvezetés legfontosabb célja az volt, hogy növekedjen a „civil" közterületi jelenlét. Amivel erősödhet Kecskemét közbiztonsága, jobb lehet a közrendje, javulhat a köztisztasága.

- Ennek a célnak szeretnénk megfelelni a július 1-jén induló Városrendészettel - mondta Csíkos Imre. - Bízom abban, hogy a lakosság bizalmát rövid időn belül elnyeri az új szervezet.

A parkoló őrök (11 fő) átképzése megtörtént és múlt pénteken sikeres közterület felügyelői vizsgát is tettek. Ami jogosulttá teszi őket, hogy a korábbi közterület felügyelőkkel azonos munkát végezzenek. Természetesen mostantól a közterület felügyelők, azaz július 1-től már „városrendészek", ellenőrzik a fizető parkolókat, valamint büntetik a különböző szabálysértőket, a közterület felügyelet hatáskörébe tartozó összes cselekményt.

Rövid időn belül az egységes szervezet az egyenruhájában is egységes lesz, és karjelvény utal - ezt a tájékoztatón mutatta be Csíkos Imre (lásd a fotón) a civil közbiztonsági szervezetnek - a városrendészetre. A szolgálati autóikra pedig ugyanezt a logót helyezik fel matricaként. Kecskemét utcáin egyelőre összesen 32 városrendésszel találkozhatunk majd.

 

- A nagyobb létszám miatt a külterületekre is nagyobb figyelmet fordíthatunk, jelentősebb erőket tudunk mozgósítani - folytatta Csíkos Imre. - Mindemellett döntés született arról is, hogy Kecskemét város rövidesen létrehozza a mezőőrséget is - reményeink szerint őszre -, ami 4-6 fővel szintén a Városrendészetet fogja erősíteni. Valamint, amennyiben sikerül, akkor a közmunkaprogramon belül úgynevezett „segédfelügyelőket" is alkalmaznánk, ami a „láthatóságunkat", a bűnmegelőzést szintén szolgálná.

A Kecskeméti Városrendészet vezető-helyettese dr. Czobor Anita lesz, aki a Szegedi Jogtudományi Egyetemen szerzett diplomát és eddig a Szegedi Közterület-felügyelet intézményvezető-helyettese volt.

Utoljára frissítve: 2015-06-30 08:03:01

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>