. Ma Márk napja van.
Megalakult a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriuma
2015-06-23 20:44:35
Megalakult a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriuma

Megalakult a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriuma

Megtartotta alakuló ülését a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriuma. A korábbi, hétfős testület tagjai ugyanis lemondtak, az utódjaként pedig a Kecskeméti Önkormányzat ötfős kuratóriumot nevezett ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítványt 23 évvel ezelőtt alapította meg Kecskemét Önkormányzata, majd ez az alapítvány hozta létre - tulajdonosként - 6 éve a Vadaskertet működtető Kft-t. A mostani testület tagjai: dr. Brúszel László (elnök), Iványosi-Szabó András, Gilly Zsolt, Varjú Lajos és Szabó József. Valamennyien kiválóan felkészült szakemberek, illetőleg megfelelő közéleti tapasztalatokkal bírók.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A Vadaskertben hétfőn délután megtartott alakuló ülésen bemutatkozott az alapítvány kuratóriuma. Majd meghozták az ilyenkor kötelező törvényi, technikai döntéseket, módosították az ügyrendet, elfogadták a munkatervüket, végül tájékoztatót hallgattak meg a két ügyvezetőtől, Tokovics Tamástól és Pullai Bélától a Vadaskert működéséről.

Az alakuló ülésen részt a Kecskeméti Önkormányzat képviseletében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Lévai Jánosné képviselő asszony. Az alpolgármester kapott szót elsőként, aki a következőket mondta:

"Amikor én alpolgármesterként megkaptam feladatként és átvettem ezt a területet, mindjárt az első hetekben szembesültem egy jelentős problémával. Egy országos sajtóvisszhangot is megélt eseménnyel. (A szerkesztő megjegyzése: Pullai Béla ellen akkoriban több büntetőeljárás indult, ezek még nem értek véget, emellett oda-vissza feljelentgetések „színesítették" a Vadaskert életét). Az események feltétlenül a fenntartóért kiáltottak, hogy itt valamit tenni kell, noha egy pernek csak a jogerős ítélet kihirdetését követően van vége, akkor lehet megmondani, hogy kinek van igaza, és kinek nem. Azonban úgy éreztem, hogy mind az Önkormányzatnak, mind a Vadaskertnek óriási károkat okoz már az is, ha negatív szövegkörnyezetben tesznek említést róla.

Én azt láttam, meg nem bántva senkit, hogy az előző kuratórium tagjai egyenként mindannyian kiváló emberek, de együttesen, a régmúltból eredő személyi ellentétek miatt együttműködésre képtelenek. Hozzáteszem, hogy természetesen minden egyes vitás ügyben meg lehetne állapítani, hogy konkrétan kinek van igaza és talán a tagok igazságérzete ezt meg is kívánta volna. De egyrészt azzal nem jutottunk volna semmire, másrészt rendkívül időigényes lenne, és ezt nem is szerettük volna vállalni. Nyílván azokat az ügyeket valamilyen formában tisztázni kellett volna, de úgy érezte az Önkormányzat, hogy annak a kuratóriumnak az összetétele erre alkalmatlan. Még egyszer mondom: nem az egyes kiváló személyek, hanem a kuratórium összetétele miatt.

Ezért döntöttünk úgy, hogy új kuratóriumot választunk. Segítette ezt, hogy időközben a régi kuratórium tagjai valamennyien lemondtak.

Így jutottunk el ide... Itt most megalakult a véleményem szerint egy olyan kuratórium, ami egyrészt visszatükrözi a szakmaiságot, ugyanakkor a polgármester asszony és a Közgyűlés bizalmát is feltétlenül élvezi. Tehát minden lehetőség meg van arra, hogy igazságot, illetve békét teremtsen az alapítványnál és a Vadaskertben. Ez az, amit a városvezetés, mint az alapítvány alapítója elvár. Én úgy gondolom, hogy nagy lépést tettünk ebben előre."

Utoljára frissítve: 2015-06-23 20:44:58

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>