. Ma Bulcsú napja van.
Megalakult a Duna-Tisza Közi Hátság Vízpótlásáért Egyesület
2014-05-06 20:15:19
Megalakult a Duna-Tisza Közi Hátság Vízpótlásáért Egyesület

Megalakult a Duna-Tisza Közi Hátság Vízpótlásáért Egyesület

Társadalmi összefogás eredményeként május 6-án megalakult a Duna-Tisza Közi Hátság Vízpótlásáért Egyesület, amely szervezet a vízpótlás problematikájának középpontba helyezését és a klímaváltozás hatásainak kiküszöbölését tűzte ki célul.

 

 

 

 

 

 

A Duna-Tisza Közi Hátság vízmegtartása és vízpótlása már hosszú évek óta napirenden lévő és megoldásra váró probléma, amely az itt élő emberek és a gazdaság számára egyre sürgetőbb feladattá vált. Intézkedések hiányában a terület a következő évtizedekben nem csak gazdálkodásra, de az élet fenntartására is alkalmatlanná válhat.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezése mellé megyei önkormányzatok, intézmények, vízmű vállalatok, nagyvállalatok, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun, Csongrád, Pest megyei és Fővárosi szervezetei, illetve ugyanezen megyék kereskedelmi és iparkamarái, továbbá Jász-Nagykun-Szolnok megye kereskedelmi és iparkamarája is csatlakozott.

 

A több megyére kiterjedő vízhiány megszüntetésére ez idáig számos terv készült már, azonban a megvalósulás még várat magára. Az Egyesület feladatának tekinti a társadalmi párbeszéd fenntartását, és a megfelelő koncepció mellé állva az érdemi eredmény elérését.

 

Ennek érdekében az alábbi célokat fogalmazta meg:

• A Duna-Tisza közi hátsági vízpótlást érintő, továbbá a klímaváltozás hatásaival kapcsolatos országgyűlési, kormányzati, önkormányzati jogszabályalkotás és döntéshozatal előkészítési folyamatainak kezdeményezése, támogatása.

• A Duna-Tisza közi hátság vízmegtartása és vízpótlása érdekében társadalmi párbeszéd folytatása illetve annak előmozdítása, segítése.

• A Duna-Tisza köze vízpótlása, illetve a klímaváltozás hatásainak kérdésében ismeretterjesztő, tudományos illetve kutatói tevékenység elősegítése, szervezése, koordinálása.

• Környezettudatos, különösen víztakarékos közgondolkodás kialakítása, a felnövekvő generációk ez irányú elkötelezettségének kialakítása, fejlesztése.

• Környezeti terhelést minimalizáló, továbbá a modern vízgazdálkodási elveknek megfelelő mezőgazdasági és ipari kultúrák elterjedésének segítése.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Duna-Tisza Közi Hátság Vízpótlásáért Egyesület alapító tagjai:

Agrogeo Kft., Bács-Kiskun Megyei Iparszövetség, Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, BÁCSVÍZ Zrt., Bács-Zöldért Zrt., Bugaci Aranykalász Zrt., Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, ÉKISZ Kft., Fornetti Kft., Frittmann Testvérek Kft., Integrál Zrt., Integrál-Group Kft., Jász-Nagykun Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, KEFAG Zrt., Kész Építő Zrt., Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Kiskunfélegyházi Malom Kft., Kiskunhalas Város Önkormányzata, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szempont Consulting Kft., Tiszakécske Város Önkormányzata, Univer-Product Zrt., VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete.

 

Az alapító ülés részvevőinek egyhangú szavazata alapján az egyesület elnöki tisztségét Dr. Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatója, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke látja el.

 

Dr. Szabó József az egyesület megalakulását követő sajtótájékoztatón kifejtette, hogy feltett szándékuk az alapító tagok egyenként, és külön-külön is meglévő súlyát, gazdasági, társadalmi tekintélyét, tudását összevetni a megfogalmazott célok mentén történő társadalmi együttműködésre. Meggyőződésük, hogy együttműködésük a Duna-Tisza Közi Hátság gazdaságának fellendülését, és az itt élő emberek hosszú távú megélhetését biztosíthatja majd.

 

A ma megalakult Duna-Tisza Közi Hátság Vízpótlásáért Egyesület már a Facebook közösségi oldalon is elérhető. A szervezet munkájáról pedig mindenkor aktuális híreket és információkat olvashatnak ITT !

Utoljára frissítve: 2014-05-06 20:16:09

További híreink
Az adriai szexbotrány után rehabilitálták Borkai Zsoltot
Borkai Zsoltot választották meg a Győri Atlétika Club (GYAC) elnökének. „Kis lépés Borkai Zsoltnak, nagy lépés a győrieknek” – kommentálta a hírt a szexbotrányba belebuko...
2023-06-02 13:53:23, Hírek, Fókuszban Bővebben
„Mintakalauz” pótdíjazta meg a vonaton utazó álláskereső hölgyet
Az érintettek közül sokan nem tudják, hogy a főváros anyagi támogatásával kiadott Havibérlet álláskeresőknek elnevezésű okmány nem érvényes Budapest területén a MÁV Zrt é...
2023-06-02 13:53:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy természetes bőrápolási módszer, amely valóban működik
A CBD kozmetikumokkal történő bőrápolás igazán trendi téma lett az utóbbi időben, de az interneten elég nehéz velük kapcsolatban megbízható információkat találni. Sokan u...
2023-05-29 11:26:02, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén is Mészáros Lőrinc áll a Forbes 100 Leggazdagabb Magyarról készített listájának élén. Eközben pedig egekb...
Bővebben >>