. Ma Andrea napja van.
Mától strandrendőrök is lesznek Kecskeméten
2014-07-02 07:50:02
Mától strandrendőrök is lesznek Kecskeméten

Mától strandrendőrök is lesznek Kecskeméten

Idén is lesz Strand Police a kecskeméti Csúszdaparkban: nem csak a strandon és az élményfürdőn belül, hanem a parkolóban is önkéntes fiatalok vigyázzák majd a közbiztonságot. (A fotó a 2013-as strandrendőrökről készült)

 

 

 

 

 

 

 

A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság tavaly alkalmazott először a vagyonvédelem erősítésére önkéntes fiatalokból álló „strandrendőrséget” (ITT >>> írtunk 2013-ban erről). Kifejezetten azért, mert a fürdő Kecskemét általános közbiztonsága szempontjából is rendkívül fontos, így fokozottan vigyáztak, illetve vigyáznak arra, hogy ne legyenek bűncselekmény áldozatai a fürdőzők. Munkájuk keretében figyelmeztették azokat, akik értékeket hagytak az autójukban, valamint a fürdőzőket is tájékoztatták, a vagyonvédelem legfontosabb szabályairól.

 

A fiatalok önkéntes munkája bevált: tavaly már jelentősen csökkent a korábbi évekhez képest a fürdőkben, valamint a fürdők előtti parkolókban elkövetett bűncselekmények száma Kecskeméten.

 

Tény, hogy a strandrendőrség felállítása mindenkinek jó: az önkénteseknek, a fürdőnek, a vendégeknek és a rendőrségnek is. Utóbbinak nem csak a közbiztonság javítása miatt, hanem azért is, mert lehet, a strandrendőrök közül kerülnek majd ki – miután kedvet kaptak ehhez a munkához – a jövő kecskeméti rendőrei.

 

A strandrendőrök munkába állásáról szerdán (július 2-án) délután tart közös sajtótájékoztatót a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark főbejáratánál Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Tarnóczy László rendőr alezredes. A sajtótájékoztató címe: "Biztonság felsőfokon a kecskeméti fürdőkben."

Utoljára frissítve: 2014-07-02 13:06:00

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>