. Ma Béla napja van.
Másodszor rendeznek Nemzetközi Vertcsipke Fesztivált Kecskeméten
2014-08-22 08:53:46
Másodszor rendeznek Nemzetközi Vertcsipke Fesztivált Kecskeméten

Másodszor rendeznek Nemzetközi Vertcsipke Fesztivált Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg csütörtök délután a II. Nemzetközi Vertcsipke Fesztivált a Tudomány és Technika Házában.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Immár második alkalommal szervezi meg Bedőné Manó Éva ezt a gyönyörű kiállítást Kecskeméten - mondta az alpolgármester. - Amikor első alkalommal megkeresett azzal, hogy mit szólok az ötlethez, akkor ezeket a csodálatos, remek szépségeket megcsodálva azonnal biztosítottam őt a támogatásomról. Azért is, hogy valamennyi kecskemétivel megoszthassuk azt az örömet, amit ezeknek az alkotásoknak a megtekintése jelent. Ezért megköszönöm Évának a kezdeményezését, az immár második alkalommal Kecskemétre hozott nemzetközi kiállítást.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Szemereyné külön is gratulált az egyik legfiatalabb csipkekészítőnek, Gellér Blankának, akinek az alkotásait a megnyitó előtt megcsodálta. Blanka elvitte Kecskemét hírét külföldre is, amikor Ausztráliában a Csipke Világkongresszuson részt vett.

 

A vertcsipke-készítés igen bonyolult, nagy türelmet igénylő tevékenység. Az alkotások pedig gyönyörűek. Ezért is volt a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a Magyar Csipkekészítők Egyesülete által rendezett, valamint Kecskemét Város és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által támogatott eseményen már a megnyitó napján is tömeg.

 

A résztvevő országok: Ausztria, Csehország, Franciaország, Lengyelország, Németország, Oroszország,  Portugália, Szlovákia, valamint a Magyar Csipkekészítők Egyesülete. A kiállítás vasárnapig naponta 10-13, és 15-18 óra között látogatható. A belépés díjtalan. A kiállításon minden nap csipkebemutatókon figyelheti meg a közönség a különböző csipkék készítésének technikai fogásait.

Utoljára frissítve: 2014-08-22 09:00:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>