. Ma Gedeon napja van.
Másfél évig lesz börtönben a migránsokat verő kiskunhalasi biztonsági őr
2015-11-26 09:47:12
Másfél évig lesz börtönben a migránsokat verő kiskunhalasi biztonsági őr

Másfél évig lesz börtönben a migránsokat verő kiskunhalasi biztonsági őr

Jogerősen másfél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy fegyveres biztonsági őrt, aki több migránst is bántalmazott a kiskunhalasi őrzött szálláson még 2011-ben.

 

 

 

 

 

 

 

A táblabíróság négyrendbeli, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében - ezek közül kettő folytatólagosnak minősül - és folytatólagosan elkövetett testi sértés vétségben mondta ki bűnösnek a férfit. A bíróság a végrehajtandó szabadságvesztés mellett a vádlottat három évre eltiltotta a fegyveres biztonsági őr foglalkozástól.

A győri őrzött szálláshelyen fogva tartott migránsok között 2011. október 6-án zendülés tört ki, amelyben harminckilencen vettek részt: összetörték a körletük berendezését, ellenálltak az őrszolgálat intézkedésének és három helyen ki akartak törni. A rendzavarás után 38 résztvevőt - köztük egy hangadóként azonosított szudáni férfit - Kiskunhalasra szállítottak, a vádlott az ottani őrzött szálláson fegyveres biztonsági őrként dolgozott.

Kiskunhalason a korábban történtek miatt a fegyveres biztonsági őrök a szolgálatot teljesítő rendőrökkel közösen az átszállítottaknál óránként zárkaellenőrzéseket tartottak, valamint az őrizetesek csomagját is átvizsgálták másnap hajnalban. Eközben a vádlott a szudáni férfit és másik három migránst is bántalmazott: megrúgta, tenyérrel és ököllel megütötte az őrizeteseket, akik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az egyik alkalommal a vádlott a szudáni férfi csomagjában talált sajtot az őrizetes szájába tömte, emiatt a sértett szája felrepedt és vérzett. A sértett ezután éhségsztrájkba kezdett, amelyet csak október 20-án fejezett be. A vádlottat a történtek után még novemberben elbocsátották állásából.

A szerdai tárgyaláson a jelenleg rokkantnyugdíjas vádlott az utolsó szó jogán az ártatlanságát hangoztatta, azt mondta, hogy betegsége miatt képtelen lett volna az őrizeteseket bántalmazni. A férfi - eljárásjogi hibákra hivatkozva - az ellene indult eljárás megszüntetését kérte.

A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék felfüggesztett szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, már az elsőfokú eljárás során igazságügyi orvos szakértő cáfolta a vádlott védekezését. A cselekmény jellegére és súlyára tekintettel a táblabíróság a büntetés felfüggesztésére nem látott lehetőséget - tette hozzá a bíró.

(MTI)

Utoljára frissítve: 2015-11-26 09:48:31

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>