. Ma József napja van.
Máltai-DÉMÁSZ összefogás a rászorulók megsegítésére
2013-07-04 21:59:01
Máltai-DÉMÁSZ összefogás a rászorulók megsegítésére

Máltai-DÉMÁSZ összefogás a rászorulók megsegítésére

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ismét meghirdeti a HÁLÓZAT A KÖZÖSSÉGÉRT  programját az EDF DÉMÁSZ Zrt. támogatásával. Ennek keretében az áramszolgáltató szolgáltatási területén (Bács–Kiskun, Békés, Csongrád megyék teljes területén valamint Pest megye délkeleti részén) élő, szociálisan hátrányos helyzetű személyeket, családokat segítik meg pályázati úton. A program célja a pályázók felhalmozott áramtartozásának rendezése. Erről tartottak ma (július 4-én) tájékoztatást a családsegítőknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának Hoffmann János utcai irodájában.

  

Mint elhangzott: a program célja a pályázók felhalmozott áramtartozásának rendezése széles körű együttműködések erejét felhasználva. A bevont szereplők (szolgáltató, civil szervezet, háztartás) összehangolt cselekvésének célja továbbá a kikapcsolt fogyasztók visszacsatolása a villamos-energiafogyasztásba, valamint hogy a támogatott fogyasztókat segítse abban, hogy elkerüljék a hátralék (újra)képződését. 

 

 

- Tavaly jött lére az EDF DÉMÁSZ Zrt. támogatásával egy olyan alap, ami a díjhátralékkal rendelkező fogyasztóknak, illetve a szolgáltatás díját nehezen fizető fogyasztóknak nyújtott segítséget – mondta el a részleteket a Kecskeméti Hírhatárnak Major Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hitel-S Program vezetője. - Tavaly is és idén is pályázati rendszerben lehetett, illetve lehet segítséget kérni. Ebben az évben most nyitottuk meg a pályázati lehetőséget.  

 

A pályázat után érdeklődök a világhálón is megtalálják az pályázati oldalt, ahol minden kérdésükre választ kapnak (ITT >>>). Akik pedig nem tudnak az internet által nyújtott lehetőséggel élni, a helyi családsegítőkhöz, vagy „Máltais-pontokhoz” fordulhatnak segítségért.

 

- A pályázati keret idén 47 millió forint, amit ebben az évben is az EDF DÉMÁSZ Zrt. biztosított – folytatta Major Gábor, - Ennek jelentősebb részét, 37 milliót a díjhátralékosok között osztjuk szét, a maradék 10 millió forintot pedig azok kapják, akik tudják ugyan fizetni a villanyszámlájukat, de nehezen. Ők a pályázat keretében 10 ezer forintos támogatásra számíthatnak, míg a díjhátralékosok az általuk befizetett önrész megduplázására. Magyarán: akinek például 200 ezer forintos áramszámla hátraléka van, és vállalja, hogy 100 ezer forintot befizet, annak – amennyiben jogosult és nyer a pályázaton – maximum további 100 ezer forintos támogatást nyújtunk, azaz rendezheti a teljes hátralékát. A támogatásnak ugyanakkor felső határa is van: ez az összeg 150 ezer forint.

 

 

Azokat, akik betegségük miatt „védendők”, azaz mindenképpen szükségük van áramra – például, mert életmentő készüléket használnak -, azonban nem tudják fizetni a szolgáltatást, és hátralékuk keletkezett, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat személyesen is megkeresi és segít megoldást találni a problémára.

 

 

HÁTTÉR:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2009 nyarán felajánlotta együttműködését az EDF DÉMÁSZ Zrt. számára a 2008. évi egyetemes szolgáltatási árrésből keletkezett többletéből - a Magyar Energia Hivatal által hozott határozat alapján - a fogyasztóknak visszajuttatandó összeg felhasználására. A program sikerességét látva, az EDF DÉMÁSZ Zrt. felkereste a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, hogy egy hasonló programot dolgozzon ki a nehézsorsú családok megsegítésére.

 

 

Az EDF DÉMÁSZ Zrt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös hátralékkezelő modell programot valósított meg 2012-ben. A program keretében meghatározóan azok a díjhátralékos fogyasztók tudták kitisztázni az elmaradásukat, akik legalább a tartozásuk 50%-át saját forrásból megfizették és azok tudták csökkenteni tartozásukat, akik legalább valamennyi önerőt befizettek a Máltai Szeretetszolgálathoz. A programra 2012. februárja és októbere között 6668 pályázat érkezett be. Közülük 3148 fogyasztó részesült kisebb-nagyobb összegű támogatásban.

 

Az eredmények ismeretében az EDF DÉMÁSZ és a Máltai Szeretetszolgálat vezetői megegyeztek abban, hogy a pályázatot 2013-ban némiképpen megváltoztatott pályázati feltételekkel újra meghirdetik.

 

Utoljára frissítve: 2013-07-04 22:06:50

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>