. Ma Béla napja van.
Magyarország Öröme Napja a Csiperón
2014-07-12 07:25:43
Magyarország Öröme Napja a Csiperón

Magyarország Öröme Napja a Csiperón

Megkoszorúzták Szent István szobrát és gyümölcsfákat is ültettek az összetartozás jegyében pénteken délután a Csiperóra érkezett határon túli gyerekek, akiket Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester is köszöntött az eseményeken.






Esős, kicsit szomorkás, ám mégis nagyon szép délután volt a pénteki a koszorúzóknak. Erre utalt a Szent István szobornál Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke is:

- Azért szép ez a délután - mondta -, mert a Magyarország Öröme Napi ünnepség egyik eseménye ez a mostani. Szent István szobra az összetartozás emlékműve, amit jól mutat, hogy az eső ellenére is milyen sokan jöttünk most ide.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere annak a véleményének adott hangot, hogy a zord idő ellenére a jókedv sugárzik a Csiperó találkozó résztvevőinek szeméből. Hiszen ezen a héten nagyon-nagyon szép eseménysorozaton vehettek részt.

- A mai esemény valóban az összetartozásról szól, valamint arról, hogy hálánkat és tiszteletünket fejezzük ki a magyar államalapító, Szent István szobra előtt - hangsúlyozta az alpolgármester asszony. - Ő volt az, aki egy irányba állította Magyarország, és a magyarság „szekerét", és megalapította azt a magyar államot, amelyet mi most itt, 16 határon túli gyermekcsoporttal képviselünk.

Szemereyné Pataki Klaudia arról is utalt, hogy Szent István nemcsak államalapító volt, hanem édesapa is. Ennek most, a gyermektalálkozó idején azért van különös jelentősége, mert a családok, az édesapák, az édesanyák szerepét hangsúlyozni kell. Hiszen nekik köszönhetjük, hogy mindannyian és együtt tudunk ünnepelni Kecskeméten.

A koszorúzást követően gyümölcsfákat ültettek közösen a Deák téren.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A KÉPGALÉRIÁT!

Utoljára frissítve: 2014-07-12 07:26:43

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>