. Ma Márk napja van.
Magnus Aircraft - 30 millió eurós beruházás, 600 új kecskeméti munkahely
2016-09-14 19:45:54
Magnus Aircraft - 30 millió eurós beruházás, 600 új kecskeméti munkahely

Magnus Aircraft - 30 millió eurós beruházás, 600 új kecskeméti munkahely

Több mint 30 millió eurós beruházásról és közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a kecskeméti Magnus Aircraft vezetősége Kína Hebei tartományában, Shijiazhuang városában. Kínai állami- és pártvezetők jelenlétében 2016. szeptember 13-án Katona Imre, a Magnus Aircraft vezérigazgatója és Wu Zhenshan, a Tianshan Industrial Group elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével a cégalapító dokumentumokat, mely alapján 2017-től megkezdi működését a Magnus Aircraft China repülőgép összeszerelő kínai-magyar vegyesvállalat. A megállapodás mintegy 600 új munkahely létrehozását teszi lehetővé majd Kecskeméten.

 

 

A tervek szerint a több mint 30 millió euró befektetésből létrejövő vállalat 2022-ig 1500 darab Fusion 212 típusú, robbanómotoros repülőgépet szerel össze és értékesít magyar licence alapján Kínában. A kínai top 500-as vállalatok egyikével kötött megállapodás alapján, a zöldmezős beruházás keretein belül egy közepes méretű repülőtér, egy összeszerelő és karbantartó üzem, valamint a Magnus Pilot Academy pilótaképző centrumhálózat is felépül.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Magnus Aircraft kecskeméti üzemében készült géptestekből és alkatrészekből, magyar szakemberek felügyelete mellett végszerelik Kínában, majd kezdik meg a kész légijárművek értékesítését. A kecskeméti vállalat ezzel az üzlettel 6 év alatt összesen 50 milliárd forint árbevételre tehet szert és összesen 600 fő munkatárs alkalmazására nyílik lehetősége a kecskeméti gyárában, amely ennél fogva komoly kapacitásbővítés előtt áll. Mindezek mellett Kínában további 250 fő munkavállaló dolgozik majd az első ütemnek köszönhetően. A szakmai felügyeletet, a repülős szakértelmet és a betanítást is a Magnus Aircraft magyar szakemberei végzik és a menedzsment főbb döntéseit is magyar vezetők hozzák meg a sikeres jövő érdekében.

 

 

HÁTTÉR:

A világ első teljesen elektromos, kétüléses, oktató és alap műrepülhető repülőgépének megalkotói 2015 őszén Európából egyedüliként vettek részt egy Kínában megrendezett repülős szakkiállításon, ahol 2600 új kis és közepes repülőtér építéséről szóló megállapodást írt alá a Kínai kormány a városi vezetőkkel. A Magnus Aircraft kínai partnere ekkor kapta meg a három Hebei tartományi repülőtér építésére szóló koncessziós jogot is.

A kínai légtér megnyitása a polgári repülés számára 2016 januárjától fokozatosan történik, így egyre nagyobb piac várja a kiképző és sportrepülőgépeket. Ennek köszönhetően a Magnus China sikeres elindulása mindkét fél számára rendkívül előnyös és gyümölcsöző kapcsolatot jelent.

 

A Fusion 212 típusú, robbanómotoros repülőgépeket követően az eFusion, vagyis az elektromos hajtású légijárművek Kínába történő kiviteléről 2018-tól nyílik lehetőség, mely egy újabb, jövőbeni megállapodás tárgyát képezik és ez további bővítéseket is eredményez.


A képgaléria fotóin:

1. Wu Zhenshan és Katona Imre

2-3. Aláírás

4. A Tienshan Industrial Group és a Magnus Aircraft vezetői az aláírást követően

5. A Magnus Aircraft vezetői és Mr. Ma a Tienshan Industrial Group Repülős üzletágának vezetője

6. Pingxiang város polgármesterével, ahol az összeszerelő üzem létesül

7. Katona Imre, Kárteszi Ágnes szakdiplomata (Peking) és Boros László

Utoljára frissítve: 2016-09-14 19:50:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>