. Ma Emma napja van.
London kecskeméti hőseit köszöntötték a Kecskeméti Fürdőben
2016-05-27 04:51:20
London kecskeméti hőseit köszöntötték a Kecskeméti Fürdőben

London kecskeméti hőseit köszöntötték a Kecskeméti Fürdőben

Remek eredménnyel tértek haza a londoni úszó Európa-bajnokságról a kecskeméti versenyzők. A két sportolót a Kecskeméti Fürdőben megtartott sajtótájékoztatón köszöntötték.

 

 

 

 

 

 

 

 

Burián Kata és Földházi Dávid, a BÁCSVÍZ-KVSC versenyzői kiválóan teljesítettek Londonban: mindketten megúszták az olimpiai „A" szintet. Ráadásul Kata egy negyedik helyezéssel, míg Dávid egy bronzéremmel is hozzájárult a magyar válogatott nagyszerű szerepléséhez.

 

A győzelmek számát tekintve minden idők legjobb Európa-bajnoki szereplésével térhettek haza a magyar úszók Londonból: a küldöttség összesítésben tíz első, négy második és öt harmadik helyet gyűjtött. A bronzok számát eggyel Földházi Dávid is gyarapította, Burián Kata pedig negyedik lett 200 méteres hátúszásban. 

 

ITT MEGTEKINNTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a BÁCSVÍZ-KVSC két versenyzőjének teljesítménye csattanós válasz mindazoknak, akik megkérdőjelezték a kecskeméti uszoda beruházás létjogosultságát, és a helyi úszósport jelentőségét.

Törös Károly, a BÁCSVÍZ-KVSC vezetőedzője egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy két olimpiai kvótás úszója kevés egyesületnek van Magyarországon. Ugyanakkor hozzátette: az eredményes riói szerepléshez még nagyon sokat kell dolgozni, és számítanak a város, illetve az egyesület további segítségére is. Kijelentette: Burián Katának és Földházi Dávidnak is ott lehet a helye a középdöntőkben, vagy akár a döntőkben is az ötkarikás játékokon. Nem titkolta, hogy továbbra sem mondott le tervéről, azaz arról, hogy előbb-utóbb magyar olimpiai bajnok trénere legyen.

Szigeti Tibor, a BÁCSVÍZ-KVSC elnöke megállapította: a két úszó amatőr körülmények között ért el profi eredményt. Éppen ezért a további sikerek megszerzéséhez a felkészülés feltételeit is mindenképpen javítani kell. Az egyesülettől jelenleg fejenként havi 21 ezer forintot kapnak a fiatalok, miközben havi szinten több százezer fontba kerül a sportolásuk. Szigeti Tibor úgy fogalmazott, hogy számítanak a város segítségére, főleg az olimpiai felkészülés időszakában.

 

Burián Kata is annak a reményének adott hangot, hogy a következő hónapokban jobb feltételek mellett készülhetnek majd Kecskemét és Magyarország jó hírének öregbítésére. Hozzátette, hogy örül a Londonban elért eredménynek, és szeretne Rióban is legalább a középdöntőig eljutni.

Földházi Dávid úgy vélekedett, hogy ha ez eddig feltételekkel sikerült idáig eljutniuk, akkor azok magasabb szintre emelésével ők is előbbre juthatnak.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette: látják, hogy kevés a kecskeméti uszoda kapacitása arra, mint amire igény lenne. hangsúlyozta, hogy dolgoznak azon, hogy növelhessék ezt a kapacitást, és a lehetőségeket a sportolók számára.

Utoljára frissítve: 2016-05-27 05:04:01

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>