. Ma Márk napja van.
Labdarúgó tagozatos osztály indul Kecskeméten
2015-01-15 15:19:40
Labdarúgó tagozatos osztály indul Kecskeméten

Labdarúgó tagozatos osztály indul Kecskeméten

Sporttagozatos első osztály indul a 2015-2016-os tanévtől II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol a gyerekek a napi testnevelés órák mellett futball edzéseken vehetnek részt, és angolul tanulnak. Már lehet jelentkezni.

 

 

 

 

 

 

 

Nem lehet elég korán kezdeni! A labdarúgásban a 6-12 éves kor a legmeghatározóbb a gyerekek fejlődése szempontjából. Minden szülő szeretné gyermeke számára biztosítani a tehetségének és érdeklődési körének megfelelő, lehető legjobb képzést. Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke amellett hogy megfelelő színvonalú oktatásban részesül, sportoljon is, a mozgás az élete részévé válna. Erre most lehetőség nyílik, hiszen a város legnagyobb iskolájában sporttagozatos első osztály indul a 2015-2016-os tanévtől, ahol a gyerekek a napi testnevelés órák mellett futball edzéseken vehetnek részt, angolul tanulnak, a matematika órák jó részén laptopon dolgoznak, így a számítógép használatát is kiválóan elsajátítják. A sport és a tanulás kiváló összhangját nyújtja a program, amely a KLC-KTE SI és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola együttműködése keretében valósul meg.

 

A Magyarországon több mint 10 éve működő akadémiák tapasztalatai alapján nagyon fontos, hogy 6 éves korban elkezdjük a képzést - vélik a szakemberek. A gyerekek, 6-12 éves korban sajátítják el a játék legfontosabb alapelemeit.  Kulcsfontosságú ekkor, hogy minél többet találkozzanak a labdával, és ne csak az edzéseken, hanem azon túl is futballozzanak.  A világ sokat változott, régen a gyerekek a grundon rúgták a labdát, de ma már erre egyre kevesebb a lehetőség. 

 

A folyamatos gyakorlás és fejlődés lehetőségét, a magas labdaérintés-számot biztosítja az induló osztály anélkül, hogy az a tanulás rovására menne. Ez az alapja annak, hogy a gyerekek felnőtt korukban tehetségünknek megfelelő karriert futhassanak be.

 

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ehhez nemcsak a sport, de az oktatás terén is megadja a szükséges feltételeket, hiszen a tanulmányok sem elhanyagolhatóak a foci mellett. Az iskola több mint 30 éve van jelen az oktatásban. 1982 óta része a város életének. 2013. szeptember 1-jétől a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tagintézményeként működik. Kecskemét legnagyobb iskolája, létszámát tekintve 660 gyermek jár az iskola 30 osztályába. Az iskola pedagógusainak hitvallása: gyermekszerető, családközpontú légkört teremteni az egyébként nagy létszámú iskolában. Ezt szolgálják a családi napok, a kulturális és sport rendezvények.

 

Mit nyújt az induló sport irányultságú osztály?

- Emelt óraszámban labdarúgó edzések

- Angol heti egy órában

- Heti 2 órában az egyik ének és a technika órát angol nyelven tartják

- Néptánc heti egy alkalommal

- A matematika órák 30 százalékán laptopot használnak a gyerekek

- Kompetencia alapú oktatás

- Iskolaotthonos rendszer (8-16 óráig tart az oktatás)

- Tanítók: Kovács Tamás osztályfőnök, tanító, UEFA "B" licences labdarúgó edző és Müller Mónika

 

A szülőknek az alábbi beiskolázási programokon van lehetőségük megismerkedni az osztályfőnökkel és az iskolával:

 

Nyílt nap: 2015. január 21. szerda

Program:

07.45 Tájékoztató

1-2. óra: közismereti tárgyak

3. óra: irányultság bemutatása

 

Iskolaváró Sulikuckó (kézműves és egyéb foglalkozásokkal, programokkal): 2015. február 28. és március 14. szombat, 9-11 óráig

A sport/labdarúgás irányultságú osztályba jelentkezés módja:

 

Előzetes regisztráció szükséges a Kecskeméti LC - KTE SI lenti elérhetőségein a jelentkezési lap leadásával. A jelentkezési lap a Klub honlapjáról ITT, illetve a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola honlapjáról ITT is letölthető, vagy a Széktói Stadion portáján átvehető.

 

Elérhetőségek:

Török László (szakmai igazgató), E-mail: laszlo.torok@kecskemetite.hu, Telefon: 30/ 387-4565

Táboros Barbara (utánpótlás asszisztens), E-mail: barbara.taboros@kecskemetite.hu, Telefon: 30/ 576-3726

 

Az Egyesület az előzetes regisztrációt követően a jelentkezők névsorát átadja az iskolának. A beiratkozás végső határideje: 2015. március 31.

 

A sportosztállyal kapcsolatos információk folyamatosan megtalálhatóak a www.kecskemetilc.hu oldalon!

Utoljára frissítve: 2015-01-15 15:20:17

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>