. Ma Emma napja van.
Kulturális programdömping várható a következő hónapokban Kecskeméten
2016-04-13 17:47:18
Kulturális programdömping várható a következő hónapokban Kecskeméten

Kulturális programdömping várható a következő hónapokban Kecskeméten

A következő hónapok kecskeméti kulturális programjait vázolták a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. által szervezett sajtótájékoztatón szerdán. Szó volt a városi gyermeknapról, a minden tekintetben megújuló nyári borfesztiválról, aminek mostantól Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál lesz a neve, továbbá a nyári vakációs ajánlatokat, valamint gyermek és ifjúsági programokat is ismertették.

 

 

 

Kifejezetten jó hatással voltak, pezsdítően hatottak a tavaly történt átszervezések, összevonások Kecskemét kulturális életére - mondta a sajtótájékoztató bevezetőjében Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

-A szakmai megújulás sikeres volt. Minden szakterületen színesedett a kínálatunk. Jó eredményeink pedig a számok tükrében is láthatóak: 2015-ben mintegy 5600 rendezvényt szerveztünk, melyeken összesen 940 ezer látogatót fogadtunk - mondta Bak Lajos. Aki hozzátette: az országos átlagot háromszorosan meghaladók a Hírös Agóra mutatói.

Idén máris folytatódott a sikerszéria: a Tavaszi Fesztiválon 342 belépődíjas, és mintegy 250 ingyenes rendezvényen közel húszezer látogatót fogadtak. Az érdeklődők 10 százaléka külföldi volt. Terveik szerint pedig 2016-ban több mint 6 ezer rendezvényük lesz majd Kecskeméten.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Kiemelte, hogy teljesen megújul a „borfesztivál". A június 22-26 között zajló „Barackpálinka és Borfesztiválra" az ország 150 legnevesebb borászatát hívták meg. Az ételek választéka is növekedni fog a „Gasztro Udvarba" meghívást kapott neves kecskeméti vendéglátóhelyek, vendéglők kínálatával.


És akkor a részletek:

A Gyermeknapon idén Kecskeméten az ember és a kutya barátságát állítják a programok középpontjába. Ennek keretében május 29-én, vasárnap 10 órától bejárható lesz a város főterén az ember hűséges társa, a kutya nyomán a „kutyaösvény".

Furfangos fejtörőkkel, érdekes új ismeretekkel, a legügyesebbeket és legokosabbakat is próbára tevő játékos feladatokkal, táncos-zenés-énekes műsorral és kutyás bemutatókkal várják a kisgyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel, a fiatalokat barátaikkal.

Várják a kutyabarátokat, kutyatulajdonosokat, mindenkit, aki szereti az állatokat, és mindenkit, aki kikapcsolódni szeretne ezen a szervezők reményei szerint „kutyajó napon."

TÁBOROZÁS 2016, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági központ szervezésében

Idén nyáron Kecskeméten és környékén lévő telephelyeinken ( Kulturális Központ, Ifjúsági Otthon, Kék Elefánt Közösségi tér, Eleven Közösségi tér, Hetényi Közösségi Ház) 107 ötnapos, nem bentlakásos táborban és  7 nyolcnapos, hegyvidéki telephelyünkön, Parádfürdő - Ilona völgyben lévő bentlakásos táborban kínálunk lehetőséget  a kecskeméti gyerekeknek, fiataloknak és családoknak a szünidő tartalmas eltöltésére.

A gyerekek változatos, élmény dús programokon vehetnek részt, melyek során aktivitásuk, kreativitásuk biztonságos körülmények között, szakértő vezetők irányításával bontakozhat ki a vakáció ideje alatt.

Kecskeméten június 20 - augusztus 26-ig, 10 héten át az alábbi típusú táborokba várjuk a gyerekeket és a fiatalokat 3 évestől 18 éves korig:

- mini ovi és ovis táborok 3-6 éves korig

- tánc (pl: néptánc, társastánc, moderntánc, balett)

- képzőművészeti (pl: kerámia, tűzzománc, grafikai  

- kézműves (pl: betyár, mesterségek hete, mesés üvegek, Mekk mester

- zenei (pl: dob, ütőhangszer, zenebona, )     

- dramatikus (pl: színjátszó, drámajátékos, meseország)

- ismeretterjesztő (pl: vadaskert, csillagász, régész, informatikai, kiskukta, média)

- hagyományőrző (pl: honismereti, értékőrző, csillagszemű)

- kreatív (pl. propeller, boszorkánykonyha, kézműhely, drótfonók, indián, textilcsodák 

- sport (sakk, horgász, asztalitenisz, extrém)

- nyelvi (pl: angol kezdő, haladó)   

- önismereti (Ki vagyok én?)

- filmes (pl: snitt,)

- felfedező (csatangoló, tini kaland túra, Robinson, csillagok háborúja,)

- iskola előkészítő (Játékosan az iskolába, Áció, káció..) stb.

Városunktól 150 km-re, a Mátra északi lábánál, az Ilona völgyben lévő telephelyünkön a Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola 8 napos turnusokban fogadja a táborozókat a nyáron június 13. és augusztus 21. között.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata idén több, mint 400 gyermek számára teszi lehetővé az ingyenes táborozást turisztikai, képzőművészeti, népművészeti, színjátszó, filmes és diák önkormányzati tartalmú turnusainkban.

A gyerekek és fiatalok örömteli, gondtalan táborozásában szervezetünk dolgozói mellett több, mint 100 szakember adja át tudását, segíti a munkánkat.

A táborokról és a további családoknak, gyerekeknek, fiataloknak szóló programjainkról részletes információt honlapunkon www.hirosagora.hu és Vakáció 2016 elnevezésű kiadványunkban olvashatnak.

Utoljára frissítve: 2016-04-13 17:52:26

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>