. Ma Ervin napja van.
Külgazdasági workshop a Kereskedelmi és Iparkamarában
2014-10-15 02:03:18
Külgazdasági workshop a Kereskedelmi és Iparkamarában

Külgazdasági workshop a Kereskedelmi és Iparkamarában

Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hetéhez kapcsolódóan fél napos külgazdasági témájú ingyenes workshopokat szervez a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a régió KKV-i számára szeptember 15. és október 30. között, a Bács-Kiskun és Békés megyei kamarákkal együttműködésben.

 

 

 

 

 

Az esemény célja a képzés mellett, hogy a résztvevőkről elkészüljön egy régiós szintű külgazdasági kiadványba szánt partnerkereső profil, illetve bekerüljenek a kapcsolatépítő adatbázisokba, így a lehető legtöbb csatornán indulhassanak új piacok felé. A hazai GDP-ben nagyobb arányban kell ugyanis részt vállalniuk a kis- és középvállalkozásoknak. Ezt segítheti az exporttevékenységben való kiemelt aktivitás. Hogy ez sikerüljön, támogatást nyújtanak az érintett cégeknek a dél-alföldi régió kereskedelmi és iparkamarái. Erre volt példa a kecskeméti workshop.

 

A műhelymunka sorozat célja, hogy a résztvevő kis- és középvállalkozásokról elkészüljön egy régiós szintű külgazdasági kiadványba szánt partnerkereső profil, illetve, hogy bekerüljenek a kamarák kapcsolatépítő adatbázisaiba, így a lehető legtöbb csatornán indulhassanak el az új piacok felé.

 

Exportálna, de nem tudja, merre induljon? Megmutatjuk Önnek az utat! – hangzott el a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában kedden tartott workshopon. Melyen Dr. Edelényi András, a kamara elnökségi tagja tartott bevezetőt.

 

Kautny Alexander, a Business Provider Group nemzetközi üzletfejlesztője elmondta: Ausztriában és Németországban a GDP 90 százalékát a KKV szektor adja. Ez kell, hogy legyen a példa hazánkban is. Az exportfejlesztés lépéseiben az első az elemzés, a második a piackutatás, ezt követi az exportstratégia körvonalazása, majd az exportterv meghatározása, végül maga az export indítása.

 

Az Exportkalauz portált Sajben Szilvia (Business Provider Group) mutatta be, előadást tartott Körmöczi Eszter, az Enterprise Europe Network regionális irodavezetője „Üzletfejlesztés karnyújtásnyira – külgazdasági szolgáltatások a vállalkozók szolgálatában” címmel, Tóthné Horváth Mónika, üzletfejlesztési tanácsadó pedig arról adott tájékoztatást, hogyan érdemes partnerkereső profilt írni, vagy keresni az adatbázisokban? A kamarában rendezett export workshop végén a résztvevők exportképességét mérték fel tesztek segítségével, valamint személyes konzultációkat tartottak és külgazdasági tanácsokat adtak.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>