. Ma Emma napja van.
KTE-Duna Aszfalt: Hosszabbításos győzelem a Körmend ellen
2014-10-12 11:30:54
KTE-Duna Aszfalt: Hosszabbításos győzelem a Körmend ellen

KTE-Duna Aszfalt: Hosszabbításos győzelem a Körmend ellen

Sok hibával tarkított mérkőzést láthatott a Messzi István Sportcsarnok publikuma szombaton délután, és ráadásul a KTE-Duna Aszfalt amerikai légiósa, James Kinney sem léphetett pályára vírusos fertőzése miatt. A Körmend elleni szezonnyitó második tíz percében aztán beindultak a csapatok, és végül egy izgalmas meccs kerekedett ki az összecsapásból, amelyet végül a hazaik nyertek meg hosszabbítás után.




Meglehetősen szezon eleji formában kezdtek a csapatok, hiszen számtalan sikertelen kísérletet követően az első kosár csak a harmadik perben született meg Barovics révén, amire két perccel később Popadics egy hárompontos formájában válaszolt. A játékrész második felében aztán “beindultak” a csapatok, a késői ébredés talán összefüggésben lehet azzal, hogy a kecskeméti “keménymag” néhány perccel elnézte a kezdést. A drukkerek buzdítása meg is hozta az idény első zsákolását, amelyet Karahodzics mutatott be. A rengeteg hibával tarkított negyed végén Kolarics triplájával, Lemon távolijával és két sikeres büntetővel négypontos volt a vendégek vezetése, 8-12.

 

A második tíz percben a pontatlanságok száma nem sokkal csökkent, de legalább kosarakból többet láthatott a publikum. A Körmend Lemon és Govens vezényletével a 16. percre ellépett nyolccal, innen kezdett el zárkózni a Kecskemét, és a félidőre Karahodzics és Ivosev pontjainak köszönhetően csak kettő volt a különbség, 26-28.

 

A szünet után Barovics és Rakics vette a nyakába a fehér mezben játszó kecskemétieket, akik a három és fél perc alatt megfordították az állást; 32-28-nál időt is kért a Körmend amerikai vezetőedzője. A hazai vezetés azonban tovább nőt, és a 9-0-s rohanást végül Ferencz Csaba törte meg egy triplával. Ehhez kedvet kaptak a társak is: Kovács, Rakics és Kolarics is távolról talált be. Az utolsó perben egész pályás letámadásra állt át a vendég csapat: Kolarics megszerezte a labdát, Ferecz Csaba pedig elhintett egy hármast, így kiélezetté téve az utolsó etapot, 45-44.

 

Az izgalmakból valóban nem volt hiány a záró játékrészben, hol az egyik, hol a másik együttes vette át a vezetést. Két és féllel a lefújást megelőzően Djeraszimovics kettőből csak egyet dobott be a vonalról, aztán egy erőszakos labdaszerzést követően javított, 57-51. Ekkor minden el is dőlhetett volna, ha nem jön az a két figyelmetlenség, amelyet a Körmend legjobbja, a 15 pontig jutó Lemon könyörtelenül ki is használt, 57-55. 42 másodpercet mutatott az eredményjelző, amikor Ivosev sikeres büntetői után Aaron Mitchell időt kért, 59-55. Az utolsó perc a a szabad dobásokról szólt, hiszen futószalagon jöttek a faultok, és miután Ivosev és Rakics is hibázott egyet-egyet, 2,42 másodpercél Popadics kiegyenlített, 61-61!

 

A hosszabbítás feltüzelte a játékosokat, és végre elkezdtek kosárlabdázni a csapatok: az izgalom mellé most már színvonal is párosult. Öt perc alatt értek el a felek 31 pontot, ebből a kecskemétiek 19-et vállaltak, és így 80-73-ra megnyerték a meccset az óriási hajrának köszönhetően.

 

Edzői szemmel:

Aaron Mitchell: Először is gratulálok a Kecskemétnek! Nagy csatát vívott a két együttes egymással, a végén a hazaiak bírták jobban. A távoliak és a lepattanók okozták vesztünket. Továbbá több sérültünk és betegünk is volt, akik így is vállalták a játékot, de meglátszott a teljesítményen. Ma ez ennyire volt elég.

 

Sztojan Ivkovics: Köszönöm a gratulációt. Egy nagyon kemény Körmend ellen játszottunk, biztos vagyok benne, hogy megnehezítik a többi csapat dolgát is majd a folytatásban. Nagyon sok eladott labdánk volt, ezt a vendégek kényszerítették ki védekezésükkel. Fiatal a csapatunk, sokan meccshiányban szenvednek. Keményen kell dolgoznunk tovább, hogy kijavítsuk a hibáinkat.

 

KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend 80–73, h.u. (8–12, 18–16, 19–16¸ 16–17, 19–12)
Messzi István Sportcsarnok, 700 néző
V.: Pálla Z., Frányó P., Jakab L. (Benczur)

KTE: Rakics 19/9, Pongó Má. 5/3, Djeraszimovics 11/3, Ivosev 11, Barovics 11. Csere: Kovács P. 4/3, Hegedűs -, Karahodzsics 16, Pongó Ma. 3, Mészáros -.

Körmend: Govens 12/3, Lemon 17, Popadics 11/3, Tóth N. -, Török 10/6. Csere: Sonyák -, Kolarics 8/6, Ferencz 11/9, Sharabidze 4.

Kipontozódott: Barovics (39.)

 

(KeSport)


Utoljára frissítve: 2014-10-12 13:59:02

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>