. Ma Auguszta napja van.
Köszönetet mondtak a kecskeméti vízilabda támogatóinak
2017-05-27 17:14:04
Köszönetet mondtak a kecskeméti vízilabda támogatóinak

Köszönetet mondtak a kecskeméti vízilabda támogatóinak

A Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya köszönte meg a támogatók segítségét.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Ünnepi rendezvényt tartottak a KESI vízilabdázói, amelynek apropója az volt, hogy megköszönjék a társasági adójukat (TAO) felajánló gazdasági szervezetek támogatását.

 

Mint a beszédek során elhangzott: a TAO támogatás elsődleges hozadéka az utánpótlás nevelés. Ma pedig már bátran elmondhatjuk, hogy Kecskemét „vízilabda nagyhatalommá válik", a bázis ugyanis egyre stabilabb. Ennek a jelentőségét jelzi, hogy a támogatók köszöntése immár hagyományos lett a vízilabda sportban is Kecskeméten. Köszönetnyilvánítás 180 gyermek, valamint oktatóik nevében.

 

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte elsőként a megjelenteket. A beszédében hangsúlyozta, hogy amikor 2008-ban az előző városvezetés létrehozta a sportiskolát, az a cél vezérelte, hogy egységes szakmai irányítás mellett „rend legyen" a kecskeméti sportéletben.

 

- Tudtuk akkor is, hogy ahhoz, hogy megfelelő szintű versenysport legyen Kecskeméten, anyagi források is kellenek - hangsúlyozta az alpolgármester. - Akkor, azaz 2008-ban nem úgy nézett ki, hogy ezen a területen jól állnánk. Hiszen akkor egy gazdasági válság közepén volt az ország, és nem volt a kormányzat sem olyan, amelyik a sportot stratégiai ágazatnak tekintette volna. Ahhoz képest mostanra már egészen más a helyzet. A gazdasági válság reményeink szerint már elmúlt, a gazdasági fellendülésnek pedig része Magyarország is, Kecskemét pedig különösen. Hiszen minden évben újabb és újabb vállalkozások jelennek meg itt, és évente átlagosan mintegy 500 millió forinttal növekszik a város iparűzési adóbevétele. A kormányzati intézkedések is segítenek, hiszen a jelenlegi kormányzat a sportot már stratégiai ágazatnak tekinti, és olyan adópolitikát vezetett be, amely ösztönzi a vállalkozókat arra, hogy a sportra is adományozzanak. Így minden reményünk meg van arra, hogy - ha nem is olyan gyorsan, mint szeretnénk - a sport szponzorációja Kecskemét sportja körül is „felállna".

 

A rendezvény „házigazdája", Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője a köszöntőjében leszögezte, hogy 100 százalékos önkormányzati tulajdonú társaságuk a sport és rekreációs szolgáltatások területén folytatja tevékenységét a kezelésükre bízott városi létesítményekben. Melyek rövidesen egy újabbal gazdagodnak: a régi fedett uszoda épületében kialakított új sportcsarnokkal. Ennek az épületnek egyébként a műszaki átadás-átvétele ezen a héten kezdődik meg.

 

- A Kecskeméti Sportiskola számára a „látvány-csapatsport támogatás", azaz a TAO nagy lehetőséget jelent - hangsúlyozta Szenes Márton. - A TAO támogatás a vízilabda és a kézilabda sportágakat érinti a KESI-ben.

 

A vízilabda szakosztály a 2016/17-es TAO évben működési célra mintegy 76 millió forint TAO támogatást gyűjtött össze. Fejlesztési célra pedig az előző TAO évben a Kecskeméti Strand területén lévő kültéri medence felújítására nyújtott be pályázatot.

 

A fejlesztés nagyobb „vízfelület használhatóságot" eredményezne az őszi és tavaszi időszakban a sportolók számára. A pályázati támogatást jóváhagyták, azonban 2015/16-ban sajnos nem sikerült a pályázatban szereplő összeget maradéktalanul begyűjteni. Így 2016/17-ben, újabb jóváhagyást követően, folytatták a támogatásgyűjtést. A jó hír: két hónappal ezelőtt összejött végül az összeg, mintegy 130 milliós TAO támogatás, amit a rendezvényen külön is megköszönt a támogatóknak Szenes Márton.

 

Hangsúlyozta: a kívánt beruházást így már meg tudják kezdeni. Jelenleg a kiviteli tervek készülnek, az őszi időszakban pedig szeretnék elkezdeni a kivitelezés érdemi munkáját is.

 

Merész András, a KESI vízilabda-szakosztály vezetőjének évértékelőjében elhangzott, hogy míg tavaly ilyenkor 120 igazolt versenyzővel rendelkeztek, addig jelenleg már 168-al. Ez teszi lehetővé, hogy minden bajnokságban indulni tudnak, ami véleménye szerint egy utánpótlás klubnál voltaképpen a minimum.

 

Merész András, aki egy éves munka után most távozik a Kecskeméti Sportiskolától köszönetet mondott a városnak, a Hírös Sport Kft-nek, valamint edzőkollégáinak is a háláját fejezte ki a szakember.

Utoljára frissítve: 2017-05-27 17:26:44

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>