. Ma György napja van.
Kosárlabda pálya készült a szabadidőközpontban
2015-09-10 06:50:09
Kosárlabda pálya készült a szabadidőközpontban

Kosárlabda pálya készült a szabadidőközpontban

Kültéri kosárlabda pályát avattak a Széchenyivárosi Napok egyik programjaként szerdán délután a Benkó Zoltán Szabadidő Központban. Az ünnepségen részt vettek Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő, a Sport Munkacsoport elnöke, Engert Jakabné, és Leviczky Cirill önkormányzati képviselők. Valamint jelen voltak a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabda csapatának tagjai, és az egyesület vezetősége, továbbá a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia növendékei, a szülők és az edzők.

A 20 millió forintból kialakított pályát azért hozták létre - önkormányzati és TAO támogatásból - a szabadidő központban, hogy tovább növeljék a kosárlabda sport népszerűségét Kecskeméten. Nem utolsó sorban pedig, hogy kicsalogassák a város lakóit a szabadidőközpontba, ahol ezzel a pályával is növekedjen a sportolási lehetőségek száma.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


- Hiszen a sport mindenképpen egészségmegőrző szerepet játszik az életünkben - hangsúlyozta a megnyitón Ivkovicné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetője. - A szabad levegőn való sportolásnak pedig olyan élettani hatásai vannak, ami a fiatalok ellenálló képességét fejleszti és növeli. Erre pedig a mai világban nagyon nagy szükség van. Azt szeretnénk, ha nem csak az akadémisták, hanem a város lakói is birtokukba vennék ezt a pályát.

Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő, a Sport Munkacsoport elnöke avató beszédében ugyancsak kiemelte, hogy Kecskemét Önkormányzatának a létesítmény létrehozásával az volt a célja, hogy kimozdítsa - elsősorban a Széchenyivárosban élőket - a lakásaikból, és mozgásra ösztönözze őket. Amire itt nemcsak az új kosárlabdapálya ad lehetőséget, hanem a kültéri fitneszgépek, a játszóterek, a horgászat, és a futópályák.

- Külön szeretném megköszönni a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia segítségét, és Ivkovicné Béres Tímea személyes közreműködését - mondta Bogasov István. - Az Akadémia az elmúlt két évben hat kecskeméti iskola tornatermét és öltözőjét újította fel Kecskemét Város Önkormányzatával karöltve. Most pedig azt a nagy tervét is sikerült megvalósítania, hogy kültéri kosárlabdapálya legyen a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Kellemes időtöltést, jó szórakozást, élvezetes pihenést, és remek kosárlabdajátékot kívánok a szabadidőközpont valamennyi használójának.

Utoljára frissítve: 2015-09-10 06:50:37

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>