. Ma József napja van.
Körteszüret Kecskeméten – gyümölcsöző a város és Dornbirn kapcsolata
2013-10-03 14:02:40
Körteszüret Kecskeméten – gyümölcsöző a város és Dornbirn kapcsolata

Körteszüret Kecskeméten – gyümölcsöző a város és Dornbirn kapcsolata

Szó szerint gyümölcsöző Kecskemét és Dornbirn testvérvárosi kapcsolata. Erről ma bárki meggyőződhetett Kecskeméten, a Konferencia központ előtt: a gyümölcs – konkrétan körte – négy ládába is alig fért bele. A körtét ma (október 3-án) Dornbirn testvérvárosi küldöttsége és Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony segített leszedni a fáról a szüretelők mellett.





 

Idén kereken 20 esztendős Kecskemét és Dornbirn testvérvárosi kapcsolata és ennyi idős az a körtefa is, amit 1993-ban, a kapcsolat megpecsételésére a dornbirni városvezetők ajándékoztak Kecskemétnek. Ezt azután közösen ültették el akkor a Deák Ferenc téren.

 

 

 

Mára a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ előtt álló, a testvérvárosi köteléket szimbolizáló körtefa jócskán megnőtt, és rendszeresen szép terméseket hoz. Gyümölcseit az arra járók – az alsóbb ágakról, amit elérnek - nagy örömmel szedegetik…

 

 

 

Ezen a héten Wolfgang Rümmele, Dornbirn nem rég nyugdíjba vonult polgármestere – ő ültette 20 éve a körtefát Kecskeméten – a Város Napja ünnepségek vendégeként Kecskemétre érkezett. A kecskeméti házigazdák – köztük Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony – pedig úgy döntöttek, hogy nem is lehetne méltóbb helyen megemlékezni a gyümölcsöző testvérvárosi kapcsolatról, mint a körtefa alatt. Természetesen egybekötve mindezt egy körteszürettel. A leszedett gyümölcsöt jótékonysági célra ajánlotta fel a város: a Máltai Szeretetszolgálat osztja ki a hajléktalanok ebédje mellé.

 

 

 

- Nagy örömünkre szolgál, hogy az osztrák testvérváros küldöttsége velünk van most Kecskeméten – mondta Szemereyné Pataki Klaudia. Aki azért hozzátette: a gyümölcsöző kapcsolat nem csak a körtére szorítkozik, hiszen más „termése” is van. Ugyanezt hangsúlyozta az osztrák delegáció másik tagja, Dornbirn jelenlegi alpolgármestere, Martin Ruepp is. Mint elhangzott, főként a fiatalok profitálnak a testvérvárosi kapcsolatból. Amikor kulturális és sport küldöttségek utaznak Kecskemétről Dornbirnba, illetve onnan ide. Valamint a vidám szüreti hangulatban nagy derültséget keltve Martin Ruepp még azt is megjegyezte: „bizony olyan régi és hosszú már ez a kapcsolat, hogy jó néhány házasság sem tart ennyi ideig…”

 

 

Utoljára frissítve: 2013-10-03 14:04:37

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az elektromos autónkat ma már egyszerűen, otthon is tölthetjük a megfelelő eszköz segítségével. Ezzel elkerülh...
Bővebben >>