. Ma Auguszta napja van.
Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház
2016-04-14 17:49:46
Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Teljesítette a Duna Aszfalt a Bács-Kiskun Megyei Kórház kérését, melyben egy ultrahang-diagnosztikai eszköz vásárlásához járult hozzá nagymértékben a Neurológiai és Stroke Osztálya számára. A hordozható eszköz évente legalább 4.000 beteg vizsgálatát teszi majd lehetővé, fontos szerepe lesz a stroke betegség korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztosabbá és gyorsabbá válik. A vállalat adománya egy jól átgondolt és célzott támogatási terv része, amely a jövőben is sokak számára biztosíthat reményt és lehetőséget.

 

Az európai uniós fejlesztések és intézkedések mellett kiemelkedő fontosságú a vállalatok társadalmi felelősségvállalása. Üdvözlendő minden egyes kezdeményezés, amivel a vállalatok hozzájárulnak az emberek minél magasabb szintű orvosi ellátásához. A Bács-Kiskun Megyei Kórház ékes példája ezeknek a virágzó együttműködésnek - emelte ki beszédében Dr. Mészáros János, egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A stroke betegség korszerű diagnosztikáját, terápiáját és nyomonkövetését biztosító eszközt Lehel Zoltán, a vállalat innovációs főmérnöke és szóvivője adta át Dr. Svébis Mihálynak, a kórház főigazgatójának.

- A Duna Aszfalt társadalmilag is felelős vállalatként feladatának és kötelességének tekinti, hogy azokon a területeken is támogatást nyújtson, amelyekre alaptevékenysége nem terjed ki, legyen szó közlekedésbiztonságról, sportról vagy egészségügyi területekről- mondta el Lehel Zoltán.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Neurológiai és Stroke Osztálya igen komoly szerepet lát el Kecskemét és az agglomeráció egészségügyi ellátásában. Csak a Neurológiai és Stroke Osztályon évente mintegy 2.000 beteg, járóbetegként több mint 12.000 beteg ellátására kerül sor. A most átadott, legkorszerűbb ultrahang- diagnosztikai készülék hiánypótló szerepet tölt be az osztályra érkező betegek diagnózisának felállításában.

A stroke, a szívbetegségek és rosszindulatú daganatok után a harmadik leggyakoribb halálok, és a legjelentősebb rokkantságot okozó betegség hazánkban. Az új eszköz lehetővé teszi a betegség korai felismerését és a pontos diagnózis mellett a kezelés megtervezéséhez is nagy segítséget nyújt.

- A készülék segítségével megállapítható az erek esetleges szűkülete, az erekben áramló vér sebessége és iránya. Ebből következtetni tudunk egy esetleges vagy újabb stroke kialakulásának a lehetőségére, és meg tudjuk határozni a beteg számára szükséges terápiát. Ez az új készülék már alkalmas a TCCD (Transzkraniális Color Doppler) vizsgálat elvégzésére is, mellyel az agyi erek állapotáról is képet kaphatunk, és segítségével monitorozhatjuk a stroke-ot elszenvedett betegeinket - mondta Dr. Bihari Katalin, a Neurológiai és Stroke osztály főorvosa.

- A kórházunk irányába támasztott magas szintű elvárásokat csak igazán korszerű diagnosztikai eszközök használatával és munkatársaink legmagasabb szakmai felkészültsége mellett tudjuk biztosítani. A most kapott ultrahang-diagnosztikai eszköz javítja diagnosztikai kapacitásunkat, segítségével gyorsabban kaphatunk biztosabb képet betegeink állapotáról. A 15 millió forint értékű készülék sokak életét mentheti meg - tette hozzá Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója.

A Duna Aszfalt az elmúlt 3 évben több mint 100 millió forintot fordított az egészségügy támogatására.

Utoljára frissítve: 2016-04-14 17:55:39

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>