. Ma Márk napja van.
Korszerű, akadálymentesített rehabilitációs szakigazgatási létesítmény Kecskeméten
2015-02-25 05:24:49
Korszerű, akadálymentesített rehabilitációs szakigazgatási létesítmény Kecskeméten

Korszerű, akadálymentesített rehabilitációs szakigazgatási létesítmény Kecskeméten

Az Új Széchenyi Terv keretében, 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit és berendezéseit. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének sajtótájékoztatóval egybekötött átadását kedden délután tartották.

 

 

 

 

 

 

Kovács Ernő kormánymegbízott köszöntőjét követően Farkasné Farkas Gyöngyi, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója mondott beszédet. Mint elhangzott a „Komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése" című projekt során, az Új Széchenyi Terv keretében, 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit és berendezéseit. A programot az Európai Unió 3.99 milliárd forinttal támogatta. A beruházások értéke helyszínenként változott: tízmilliós nagyságrendű átalakítások mellett több száz milliós fejlesztések is voltak, illetve lesznek. A kiemelt európai uniós projekt fejlesztését a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal a 18 érintett megyei kormányhivatallal együtt valósítja meg. A kecskeméti létesítmény átalakítását és működésének korszerűsítését az Európai Unió 120 millió forinttal támogatta.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A 120 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés során négy modern vizsgálóhelyiséget alakítottak ki a létesítményben. A felújított ingatlan a látás- és a hallássérült, az értelmi fogyatékossággal élő, valamint a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentessé vált. A projekt keretében új vizsgálóeszközök beszerzését is tervezik. A szolgáltatások színvonala az ügyfélkör speciális igényeihez igazodik majd.

A rehabilitációs szakigazgatási szervek döntenek első fokon többek között a megváltozott munkaképességű személyek ellátási jogosultságáról és a közlekedőképesség akadályozottságának mértékéről. A szakértők évente országosan közel 200 ezer vizsgálatot végeznek.

Utoljára frissítve: 2015-02-25 05:26:17

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>