. Ma Emma napja van.
Környezettudatosságra nevelő roncsolás Kecskeméten
2014-04-16 17:28:16
Környezettudatosságra nevelő roncsolás Kecskeméten

Környezettudatosságra nevelő roncsolás Kecskeméten

A Kecskeméti Főiskola GAMF karán a főiskolai hallgatók 6 workshop keretében sajátíthatták el a környezettudatos terméktervezés, a gépjármű-újrahasznosítás alapismereteit, az egyes hulladékká váló anyagáramok hasznosítási lehetőségeit. A projekt záró rendezvényét egy nyíltszíni, kecskeméti roncsautós program keretében április 16-án, „Roncsolj velünk együtt a Kecskeméti Főiskolán” címmel a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának Campusán - valamint „Roncsautóból új csoda” címmel a KEFO Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolájában és Óvodájában rendezték meg.

 

A rendezvényen Dr. Lukács Pál, KEFO GAMF tanszékvezető, címzetes egyetemi docens; Dr. Mikulás Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője; és dr. Végner Krisztina, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség munkatársa adott tájékoztatást a környezetszennyező, veszélyes hulladéknak minősülő autóroncsok szétbontásáról és újrahasznosításáról. Fotókiállítást rendeztek a környezetet csúfító roncsokról, és a résztvevők közelről megtekinthették, hogyan dolgozik egy roncsprés. A hangulatot fokozandó, a főiskolások csapapatai még roncsautók szétbontásában is versenyeztek – és mindezt egy környezettudatosságra nevelő projekt keretében.

 

 

A győri székhelyű Car-Rec Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. 36.076.250,-Ft. támogatást nyert az „Autóroncsok a fenntarthatóság szolgálatában című, KEOP – 6.1.0/B/09-11-2011-0177 azonosító számú projekt keretében. A projekt célja egy olyan tudatformáló kampány lebonyolítása, amelynek alapvető célja a környezettudatosságra nevelés. A projektet az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programja támogatja.

 

 

A Car-Rec Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. 2013 júliusában kezdte meg pályázati forrásból támogatott környezettudatosság formáló kampányát. Azért van szükség a lakosság tudatformálására a hulladékok környezetet nem károsító kezelése kapcsán, mert a magyar társadalom nagyobbik része olyan közegben nőtt fel, ahol e terület nem volt központi téma. Ma viszont már kiemelt terület a természeti erőforrásokkal való megfelelő bánásmód ismerete. A tudatosság-formálásnak be kell épülnie az oktatási rendszerbe, emellett fontos a fiatal felnőttek, a felnövekvő műszaki értelmiségiek, jövőbeli mérnökök környezettudatos nevelése is.

 

 

A Car-Rec 2013. év végén 11 kecskeméti középiskolában, osztályfőnöki órák keretében tartott tudatformáló órákat. Ezeken bemutattuk a tudatos vásárló/fogyasztó viselkedését, a nyersanyagok/ásványkincsek- és a hulladékok körfolyamatait, azon belül a roncsautó-kezelés elvárt és ma működő hazai gyakorlatát, rámutatva, mi lenne a legjobb annak érdekében, hogy életünk fenntartható maradjon.

Képek: Komlós József JR


Utoljára frissítve: 2014-04-16 17:28:52

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>