. Ma Márk napja van.
Kórházi Esték – Középpontban a csecsemőgyilkosságok
2014-10-18 18:42:40
Kórházi Esték – Középpontban a csecsemőgyilkosságok

Kórházi Esték – Középpontban a csecsemőgyilkosságok

A Kórházi Esték programsorozat keretén belül újra közös szakmai fórumot tartott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány a Bács-Kiskun Megyei Kórház szakmai támogatásával az Egészségügyi Civil Kerekasztal részvételével.

 

 

 

 

 

A csütörtök este "Lélekpont" címmel megrendezett fórumon többek közt részt vettek kecskeméti háziorvosok, gyermekorvosok, rendőrök, iskolarendőrök, bűnmegelőzési tanácsadó tisztek, a Kecskeméti Humán Középiskola diákjai, valamint a gyámügy és a gyermekjóléti szolgálat munkatársai.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató asszony megnyitó beszédében felhívta a figyelmet a téma fontosságára és aktualitására, és beszámolt arról, hogy elkezdődött az új hely kialakítása a csecsemőmentő inkubátorhoz, amelybe anonim módon, biztonságosan elhelyezhető a "nem kívánt" újszülött.

 

A költözés miatt szükséges az inkubátor áthelyezése az Izsáki úti telephelyről a Nyíri úti új tömb közelébe, így új helye a főbejáratnál lesz a portaépület mellett, lesötétítve, és egy csengővel ellátva. Megközelíthető a Nyíri úti parkolók felöl.

 

Dr. Bánfalvi Attila osztályvezető főorvos (Szülészet-nőgyógyászati Osztály) az abortuszuk tendenciáiról beszélt, Szabó Vendel rendőr alezredes megyei rendőrfőkapitány-helyettes pedig a csecsemőgyilkosságok jogi szabályozásáról tartott előadást.

 

Elgondolkodtató és vérfagyasztó újszülött gyilkosságokról mesélt Faragó Ágnes klinikai és mentálhigiéniai felnőtt és gyermek szakpszichológus, az Igazságügyi Szakértői Intézet munkatársa.

 

Az estet Major Tamásné Gitta örökbefogadási tanácsadó (Bács-Kiskun Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) prezentációja zárta, aki az örökbefogadás feltételrendszereit ismertette.

Utoljára frissítve: 2014-10-18 18:44:39

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>