. Ma Emma napja van.
Kórházi bál Kecskeméten - siker a Sheraton Hotelben
2015-01-25 11:09:03
Kórházi bál Kecskeméten - siker a Sheraton Hotelben

Kórházi bál Kecskeméten - siker a Sheraton Hotelben

Idén is sikeres volt a kecskeméti báli szezon nyitányának tekinthető Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítványi bál a Four Points by Sheraton hotelben szombaton este.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vendégkörét tekintve Kecskemét és környéke társadalmi, gazdasági, politikai életének meghatározó egyéniségei jelentek meg, amihez külön is gratulált a szervezőknek az est fővédnöke, Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

 

A bál ezúttal is jótékony célú volt. A Kecskemétfilm Kft. munkatársainak közreműködésével a kecskeméti kórház gyermekosztályán a Magyar Népmesék, és a Vizipók Csodapók rajzfilmek szereplői díszítik majd a falakat a báli bevétel segítségével. A projektről Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója tájékoztatta a báli vendégsereget.

 

A kecskeméti köznyelvben csak „Orvosbálként" emlegetett eseményen idén a jó hangulatról a Group 'N' Swing zenekar és a Pesty Party Showband gondoskodott. (A cikk a videó alatt folytatódik).

 

 

A vendégeket Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója köszöntötte:

 

Kedves Vendégeink, Támogatóink, Munkatársaim! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány 2015 évi jótékonysági bálján.

 

Örömömre szolgál, hogy külön köszönthetem körünkben Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár urat, az est fővédnökét, és a védnököket: a város képviseletében Homoki Tamás alpolgármester urat, továbbá Kovács Ernő kormánymegbízott urat és Rideg László urat, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Éppen csak kihevertük a karácsonyi és szilveszteri lakomázás, ünneplés fáradalmait, máris itt van a vízkereszt, és megkezdődött a báli szezon. A hagyományok szerint a mulatságok végén a telet is elűzzük, virágvasárnapon pedig már a tavasz közeledtét ünnepeljük.

 

Az esztendő egyik legrangosabb társadalmi eseményévé nőtte ki magát a január közepén kezdődő báli időszak. Igazából az utóbbi tizenöt év hozta vissza a társasági élet eme több évszázados hagyományát.

 

"Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé" - mondta Böjte Csaba.

 

Valóban, tavalyelőtt, az első bál szervezésekor nem sejtettük - csak reméltük - hogy minél többen kezdeményezésünk mellé állnak.

 

A 2014-es jótékonysági bál sikeres volt számunkra, mind hangulatban, mind céljaink elérésének tekintetében. Közel 4,5 millió forint gyűlt össze támogatásuknak köszönhetően, melyből az alapítvány betegágyakat vásárolt.

 

Meggyőződésem, hogy egy-egy bál alkalmával az együttlét örömének jelentősége sem hanyagolható el, barátságok szövődnek, a meglévők elmélyülnek. Az eredeti nemes célon, az adományozáson túl, a közösség együttes megmozdulása hatványozottan szabadít fel energiákat, és teszi szebbé lelkünket is. 

 

Szokás mondani, jótékonykodásnak azt nevezzük, amikor segítünk embertársainkon, de cserébe nem várunk és nem kapunk semmit.

 

Régebben az adakozás, adományok gyűjtése, a szegények, a még szegényebbek támogatása szinte kötelező, elvárt és természetes volt bizonyos társadalmi körökben. Úgy látom - szerencsére - ez a szokás újból életre kelt és remélem, ismét szokássá válik modern társadalmunkban.

 

A pénzhez való hozzáállásunk világos jele szívünk állapotának. Hogy hogyan állunk hozzá a pénz kezeléséhez, mire adunk, mire költünk, ez mutatja lelki helyzetünket is.

 

Az Úr Jézus is így mondja: „Ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is." (Mt 6:21.)

 

A pénzből leginkább kevés van, és ha mégis áldozunk belőle valamire, az számunkra fontos. Köszönöm, hogy kórházunk, alapítványunk, a gyógyítás elősegítése fontos az Önök számára is, ahogy nekünk is szívügyünk.

 

„Akkor élsz, ha másokért élsz" - Széchenyi mondása illik ránk, az egészségügy területén dolgozókra. Feladatunk a gyöngék, elesettek segítése, támogatása. S mi tesszük ezt nap, mint nap hivatástudatunkból. De igaz ez Önökre is, akik ma jelen vannak, és részvételükkel közvetetten támogatják munkánkat és ez által sok ezer ember felépülését.

 

Az alapítványt az egészségügyi dolgozók hozták létre 1997-ben azzal a célkitűzéssel, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórházban folyó gyógyító munka érdekében támogassák orvosi műszerek, eszközök beszerzését, az informatika fejlesztését, a kórházi dolgozók képzését, továbbképzését, a szociálisan rászoruló egészségügyi dolgozók és a lakosság egészségügyi ellátásának támogatását.

 

Idén abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy már a bál előtt tudjuk, mire fordíthatjuk a jótékonysági est bevételét, és a támogatók által felajánlott összeget.

 

Közös nagy álmunk - a gyermekek önfeledt gyógyulásáért - a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály egyedi, mesékkel gazdagított kialakítása. A projekt neve Csemetedoki, melynek egyik megálmodója és megvalósítója a Kecskemétfilm Kft.

 

Az új „A" épület megvalósulásával több, mint 19 ezer négyzetméter hasznos alapterületen folyik mára a gyógyító munka. Ebben az új tömbben kapott helyet a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Ambulancia és a Koraszülött Részleg.

 

A korszerű orvos-technológiai felszereltség mellett a kórház vezetése és dolgozói elhatározásaként a minőségi gyermek-betegellátás színvonalát szeretnék tovább emelni, a lelki és mentális tényezőkre fókuszálni. Az új épületben rendelkezésre álló - ma még üres építészeti - felületeket a gyógyulást, gyógyítást segítő mesés, tapétákkal díszíteni, melyeken megjelennek a Magyar népmesék és Vízipók-csodapók rajzfilmek 40 éve ismert figurái, történetei is.

 

A részleteket bemutatja az est folyamán Önöknek Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója.

 

Még egyszer köszönöm támogató, megtisztelő jelenlétüket!

Mindenkinek jó étvágyat kívánok a vacsorához, önzetlenséget az adakozáshoz, gondtalan együttlétet, és szórakozást a mai estéhez!

Utoljára frissítve: 2015-01-25 20:05:17

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>