. Ma Emma napja van.
Kodály koncerten jótékonykodhatunk
2012-09-24 20:00:52
Kodály koncerten jótékonykodhatunk

Kodály koncerten jótékonykodhatunk

Jótékonysági koncertet rendeznek a „Város Napja” alkalmából szeptember 28-án (pénteken), 19 órakor a kecskeméti Nagytemplomban. A koncerten fellépnek: Kodály Filharmónia és Kodály Kórus (Debrecen), Kodály Zoltán Daloskör (Galánta), és a Cantus Nobilis Kórus (Kecskemét) – jelentették be ma (szeptember 24-én) egy sajtótájékoztatón a városházán. A koncerten ott lesz Kodályné Péczely Sarolta is.




 

 

Nem csak páratlan zenei élményben vehet rész, hanem ráadásul még a kecskeméti Nagytemplom felújítását is támogathatja, aki belépőt igényel a koncertre – mondta az egyik szervező, Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón. A belépőért nem kérhetnek ugyan pénzt – még jótékony célra sem, a normális gondolkodású magyar embernek nehezen magyarázható magyar adójogszabályok miatt – azonban felállítottak egy lepecsételt „urnát” az egyesület központjában (Kecskemét, Kápolna utca 24, telefon: 76/484-010). Itt minden igénylőt arra kérnek majd: ha úgy gondolja, dobjon be legalább egy ötszázast, a jegyért cserébe.   

 

- Nagyon bízom benne, hogy összejön péntekig legalább 250-400 ezer forint, amit már eleve felajánlottunk a kecskeméti Nagytemplom felújítására – nyilatkozta az örök optimista Farkas Gábor. Hozzátette: már csak azért is reménykedik, mert nyilván lesznek – korábbi tapasztalataik szerint különösen módon nem is a jobb módúak köréből – akik ennél többet dobnak be egy-egy jegyért a dobozba.  

 

 

A sajtótájékoztatón résztvevő Mák Kornél alpolgármester magát a programot méltatta. Még egyszer az időpontja: szeptember 28-án (pénteken), 19 órakor a kecskeméti Nagytemplomban. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a Kecskemét-Debrecen-Balatonfüred kulturális tengely 2013-ban új várossal bővül. Vagy Eger, vagy Győr csatlakozhat majd, ami további lehetőségeket teremt a települések közötti együttműködésben. Különös tekintettel, hiszen ez Mák Kornél „szakterülete”, a kulturális vonatkozásokra.    

 

A sajtótájékoztatón részt vett még Hegedűs Zoltán, a Hegedűs Együttes vezetője is, aki egy újabb kulturális lehetőségre hívta fel a figyelmet. Részben beszámolt arról, hogy az elmúlt vasárnap (szeptember 23-án) délután nagy sikerű koncertet adtak a városháza udvarában. Aki nem volt ott, azért ne búslakodjon: pótolhatja most szombaton (szeptember 29-én), este 19 órakor, a Garabón. Ráadásul a 30 éves együttes eddigi összes zenésze (38-an vannak) fellép majd szombaton, ezért lehet mondani, hogy „gigantikus” folklórkoncert lesz aznap a kecskeméti Kossuth téren.   

 

KORÁBBI CIKKÜNK:

Jótékonysági koncert a kecskeméti Nagytemplomban



 

 

Utoljára frissítve: 2012-09-24 20:42:18

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>