. Ma Márk napja van.
Kisokos szülőknek a megfelelő téli cipő választásához
2022-10-26 12:06:47
Kisokos szülőknek a megfelelő téli cipő választásához

Kisokos szülőknek a megfelelő téli cipő választásához

Persze fontos az ára, de sokszor nem ez a döntő szempont.  A Borgo.hu fiú csizmái és bakancsai között azonban bőven akad tökéletes viselet.

 

Ebben a cikkben megosztunk veled pár tanácsot, aminek köszönhetően gyorsabban dönthetsz ebben a kérdésben. 

 

Milyen cipőt válassz a gyereknek télre?

 

Mivel a mai piac igen telített a gyerekeknek készült cipők terén, így viszonylag nehéz kiválasztani azt a darabot, amely nemcsak meleg, hanem kényelmes is egyben. Ezek közül igen sok víz- és szélálló, melegen bélelt, illetve csúszásmentes modellel egyaránt találkozhatsz. A legfőbb szempont azonban, hogy a lurkók lába megfelelően fejlődhessen, hiszen ilyenkor megalapozzuk számukra az egészséges járást. 

 

A döntés során vedd figyelembe, hogy a gyerek téli cipője tökéletesen illeszkedjen a lábára, védje és óvja azt az időjárási viszontagságoktól. Nem árt, ha természetes anyagból készült, lehetőséget ad a láb ujjainak mozgására, emellett nem okoz deformációt. Egy jó csizma vagy bakancs puha és hajlékony, mégis megtartja a bokát járás közben. 

 

Vízlepergetős csizmák és bakancsok

 

Nemcsak a fiatalkori, hanem bizony a későbbi egészséges élet feltételeit is meghatározza egy jól megválasztott cipő. Éppen ezért a gyerekek egészsége és komfortérzete fontos szempont egy téli lábbeli esetében. Mindezek mellett nemcsak divatosnak, hanem bizony anatómiailag is helyesnek, vízállónak kell lennie ahhoz, hogy ne okozzon fájdalmat és ne fázzon meg a lábuk. 

 

Sok márka úgy alkotja meg a gyerekcipőket, hogy a klasszikus megoldásokat ötvözik a modern technológiával. Ezáltal például nem egy olyan modell van, amely amellett, hogy nem ereszti át a vizet, tökéletesen tartja a lábat és a bokát, így egész napos viseletre alkalmasak. Mivel a gyerekek még sokat játszanak odakint a téli időszakban is, így fontos, hogy az adott darabban biztonságosan tudjon mozogni. 

 

Így határozd meg a tökéletes méretet!

 

Ha pedig nem vagy biztos a gyermek méreteiben, nem tudod magaddal vinni a vásárlás során, akkor egyszerűen rajzold körbe a lábát egy lapon, de figyelj arra, hogy még véletlenül se mozdítsa meg a lábujjait. Mérd le a két legtávolabbi pont közti távolságot, így nagy eséllyel fogsz találni tökéletesen passzoló téli csizmát vagy bakancsot. A nézelődés során ne a méretet vedd figyelembe, hanem nézd meg, hogy milyen centiméterekkel rendelkezik az adott változat. Akkor lesz tökéletes, ha a belső hossz legalább 0,5 cm-rel hosszabb, mint a lurkó lába. 

 

Ami viszont az őszi és a téli csizmákat és bakancsokat illeti, simán bevállalhatsz eggyel nagyobbat, így akár jövőre is jó lehet. Mivel a magasabb szár amúgy is tartja a bokát, zoknival pedig úgyis bélelve lesz még, így nem fogja érezni a különbséget. 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>